THY'den Tunus yolcularına 30. yılda "konaklama jesti"

THY'den Tunus yolcularına 30. yılda "konaklama jesti"

THY, Tunus çıkışlı yolculara aktarmalı uçuşlarında İstanbul'da 20 saatten fazla kalmaları halinde tarihi yarım ada çevresindeki dört veya beş yıldızlı otellerde bir gece ücretsiz konaklama imkanı sağlıyor- THY Tunus Müdürü Uluocak: "Tunus'a seferlerimizin

TUNUS (AA) - Türk Hava Yolları (THY), Tunus seferlerinin başlangıcının 30. yılında bu ülkeden İstanbul'a uçan transit yolcular için ücretsiz konaklama hizmeti sağlamaya başladı.

THY Tunus Müdürü Okan Uluocak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün 121 ülke ve 301 noktaya uçuş gerçekleştiren THY'nin Tunus seferlerinin 1988'de başladığını söyledi.

THY'nin Tunus'a günde iki sefer düzenlediğini belirten Uluocak, "Geçen yıl yaklaşık 200 bin yolcu sayısına ulaştık. Tunus'a seferlerimizin başlangıcının 30. yılını kutluyoruz. Tunusluların on yıllardır THY'ye gösterdikleri nazik ev sahipliğine, onları İstanbul'da bir gece otelde ücretsiz misafir ederek teşekkür etmek istiyoruz." dedi.

- İstanbul'da 20 saatten fazla kalacaklara ücretsiz konaklama

Tunus yolcularına aktarmalı uçuşlarında İstanbul'da 20 saatten fazla kalmaları halinde tarihi yarım ada çevresindeki dört veya beş yıldızlı otellerde bir gece ücretsiz konaklama imkanı sağladıklarını aktaran Uluocak, yolcular daha fazla kalmak isterse de THY'nin anlaşmalı olduğu "düşük fiyat" üzerinden konaklamalarını uzatabileceklerini ifade etti.

Tunus uçuşlarında söz konusu kampanyaya şubat ayında başladıklarını aktaran Uluocak, şunları kaydetti:

"THY olarak Tunus seferlerindeki yolcu sayısını bu yıl yüzde 10 artırmayı hedefliyoruz. Bunu rakamsal bir artış olarak değil, iki ülke arasındaki mevcut gönül bağlarını kuvvetlendirmek için de istiyoruz. Sadece Türkiye'ye değil Tunus'a gelen yolcu sayısını da artırarak Tunus'un turizmine, karşılıklı kültür alışverişine katkı sağlamayı amaçlıyoruz."

- Bilet sınıfına göre dört veya beş yıldızlı otellerde ağarlama

Tunus'tan Avrupa, Asya, Amerika ve Uzak Doğu'ya THY ile gidiş-geliş seferlerinde İstanbul üzerinden ekonomi sınıfı ile yolculuk yapanların bir gece, daha üst sınıflarda yolculuk yapanların ise iki gece ücretsiz konaklama hakkı elde edeceğini aktaran Uluocak, yolcuların kampanyaya elektronik posta yoluyla başvurabileceğini kaydetti.

Uluocak, başlattıkları "misafirperverlik" uygulamasını Tunus basının davetli olduğu bir organizasyon ile bu ülkedeki partner kuruluşlarla paylaştıklarını ve Tunusluların ilgisinden memnun olduklarını dile getirdi.

Dünya genelinde geçen yıl yüzde 9 artışla yolcu sayısını 68 milyona çıkaran THY, Skytrax değerlendirmesine göre 9. kez "güney Avrupa'nın en iyi havayolu" ödülüne layık görüldü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :