Thy Uçağının Acil İniş Yapması

Thy Uçağının Acil İniş Yapması

Yolcu Eryılmaz:- "Uçak inince herkes alkışladı. Maskeler açıldı. Telefonlar havada uçuştu"- İtalyan yolcu Munoz:- "Uçak yere çarpınca kötü bir sesle irkildik"

İSTANBUL (AA) - Türk Hava Yolları'nın (THY) Milano-İstanbul seferini yaparken motor kısmındaki arıza nedeniyle Atatürk Havalimanı'na acil inen uçaktaki yolculardan Hasan Ali Eryılmaz, "Uçak inince herkes alkışladı. Maskeler açıldı. Telefonlar havada uçuştu" dedi. 

Atatürk Havalimanı'na acil iniş yapan uçakta bulanan yolcular, yaşadıklarını gazetecilere anlattı. 

Olayın ardından bagajlarını almak için bagaj alım bandına gelen 97 yolcudan Eryılmaz, uçağın inmeye başlamasından bir süre sonra yere çakılır gibi olduğunu söyledi. 

Daha sonra uçağın tekrar havalandığını anlatan Eryılmaz, "Yaklaşık 10-15 dakika havada tur attık. Uçakta bizlere 'acil duruma geçin', "pozisyon alın' denildi ve beklemeye başladık. Bu şekilde ikinci inişi yaptık. Yaşadığımıza şükür ediyoruz. Uçak inince herkes alkışladı. Maskeler açıldı. Telefonlar havada uçuştu" diye konuştu.

- "Uçak duramadı ve tekrar havalandık"

Yolcu Erkan Parmaksız, "İniş esnasında uçak sağ tarafından çok sert bir şekilde yere vurdu. Uçak duramadı ve tekrar havalandık. İkinci iniş, birincisine göre daha iyiydi" ifadelerini kullandı.

İstanbul'a 4 arkadaşıyla turist olarak geldiklerini ifade eden 39 yaşındaki İtalyan Olga Munoz, "Bizler için kötü bir deneyimdi. Uçak yere çarpınca kötü bir sesle irkildik" dedi.

Bagajlarını alan yolcular, daha sonra havalimanından ayrıldı. 

Thy Uçağının Acil İniş Yapması

Thy Uçağının Acil İniş Yapması

Kaynak:Haber Kaynağı