THY-Okan Üniversitesi iş birliği

THY-Okan Üniversitesi iş birliği

THY, pilot ihtiyacını karşılamak üzere Okan Üniversitesi ile iş birliği anlaşması imzaladı- Teorik eğitimlerini Okan Üniversitesi'nde alacak öğrenciler, başarılı oldukları takdirde THY bünyesinde ikinci pilot olarak çalışma fırsatı bulacak- THY Genel Müdü

İSTANBUL (AA) - Türk Hava Yolları (THY), pilot ihtiyacını karşılamak üzere Okan Üniversitesi ile iş birliğine gitti.

THY'nin pilot ihtiyacını karşılamak üzere Okan Üniversitesi ile gerçekleştirdiği anlaşmanın imza töreni, THY Genel Müdürü Bilal Ekşi ve Okan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Bekir Okan'ın katılımıyla THY'nin Genel Müdürlük binasında gerçekleştirildi.

Anlaşma kapsamında, teorik eğitimlerini Türk sivil havacılık mevzuatı çerçevesinde Okan Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Pilotaj bölümünde alacak öğrenciler, insan kaynakları süreçlerinde başarılı oldukları takdirde THY bünyesinde ikinci pilot olarak çalışma fırsatı bulacak.

THY yetkilileri, eğitim sürecinde Okan Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Pilotaj bölümü öğrencilerini düzenli olarak takip edecek ve bölümün gelişimine destek olacak. Okan Üniversitesi Pilotaj bölümüne devam eden ve programa yeni katılacak öğrencilerin tamamı THY şartlarını sağlamaları halinde programa dahil olabilecek.

İmza töreninde konuşan THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, "Dünyanın en iyi hava yolu olma hedefimiz doğrultusunda şirketimiz, bayrağımızı gökyüzünde dalgalandıracak iyi yetişmiş pilotlara gelecekte de ihtiyaç duyacaktır. İnanıyorum ki Okan Üniversitesi ile kurduğumuz bu iş birliği sayesinde THY ailesine katılacak pilotlarımızın her biri gökyüzündeki başarı hikayemizin altına yeni bir imza atacaktır." ifadelerini kullandı.






AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :