THK Karain Hassas İniş Yarışması

THK Karain Hassas İniş Yarışması

- Türkiye'de ilk kez düzenlenen yarışmayı, emekli kaptan pilot Ali Doğruöz kazandı

ANTALYA (AA) - Antalya'da gerçekleştirilen THK Karain Hassas İniş Yarışması'nda emekli kaptan pilot Ali Doğruöz birinci oldu.

Türk Hava Kurumu (THK) Antalya Şube Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, THK Karain Meydanı ve Havacılık Eğitim Merkezi'nde düzenlenen Hassas İniş Yarışması'na, havacılığa gönül vermiş pilotlar katıldı.

Türkiye'de ilk defa yapıldığı belirtilen yarışmaya Döşemealtı Belediyesi destek verirken, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü yarışmacılardan kaptan pilot Oğuzhan Yararcan ile uçtu.

Yarışmayı emekli kaptan pilot Ali Doğruöz kazandı.

Uçuş okulu öğretmenleri arasında Fatih Aydınlı, takım olarak ise ERAH Uçuş Okulu birincilik ödülü aldı.

Doğruöz ve Aydınlı'nın ödüllerini, organizasyona ev sahipliği yapan THK Antalya Şube Başkanı Vasıf Yüceliş, ERAH Uçuş Okulunun ödülünü ise Kepez Belediye Başkanı Tütüncü verdi.

Açıklamada görüşleri yer alan Yüceliş, genel havacılar ve uçuş okullarının katılımıyla gerçekleşen etkinlikte heyecan dolu anlar yaşandığını belirtti.

Etkinliğe katılan vatandaşların uçakları ve pilotları yakından izleme imkanı bulduğunu aktaran Yüceliş, "Yarışma aynı zamanda güzel bir fly-in etkinliği de oldu. Bundan sonra yapacağımız etkinlikte misafirlerimiz, sadece iniş yarışmasının eğlencesini değil aynı zamanda akrobasi gösterileri ve model uçak uçuşlarını da izleme imkanı bulacak." ifadelerini kullandı.

Organizasyonu üstlenen pilot Üner Beköz ise THK ve Elba Havacılık Enstitüsünün katkılarıyla gerçekleştirilen etkinliğin, uçuş okulları arasında iş birliğinin gelişmesi açısından önemli olduğunu kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :