"The Secret Ensemble ve Mahsa Vahdat" konseri

"The Secret Ensemble ve Mahsa Vahdat" konseri

Cemal Reşit Rey Konser Salonu'ndaki konserde, geleneksel Türk ve İran sufi müziğinin önemli örnekleri İstanbullu müzikseverlere sunuldu

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü tarafından organize edilen konserde, sufi müziğinin önemli temsilcilerinden oluşan The Secret Ensemble grubu ve İranlı sanatçı Mahsa Vahdat müzikseverlerle buluştu.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleşe konserde, Anadolu irfanından beslenen müzik yapmak üzere yola çıkan The Secret Ensemble grubu ile İranlı ünlü sanatçı Mahsa Vahdat, geleneksel Türk ve İran sufi müziğinin önemli örneklerini İstanbullu müzikseverlere sundu.

Gecede, Türkiye ve İran topraklarının Hafız-ı Şirazi, Yunus Emre, Pir Sultan Abdal, Niyazi-i Mısri, Kul Himmet, Alvarlı Efe ve Hilmi Dedebaba gibi önemli şahsiyetlerin sözleri ve deyişlerinin bir araya geldiği eserleri Mahsa Vahdat, Coşkun Karademir, Veysel Dalsaldı ve Neşe Demir seslendirdi.

Programda solist sanatçılara, kopuzda Coşkun Karademir, kemençede M. Selçuk Erarslan, balabanda Emre Sınanmış, neyde Yasin Özçimi, çelloda Murat Süngü, akustik basta Hakan Gürbüz, perküsyonda Ömer Arslan, Ömür Arslan ve Burak Çakır eşlik etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :