TGK 9. Başkanlar Kurulu Toplantısı

TGK 9. Başkanlar Kurulu Toplantısı

Ağrı Valisi Işın: - "Ben gazetecilerle dost olacağımı hiç düşünmezdim. Hep gazetecilerden uzak duruyordum. Çünkü korkardım gazetecilerden. Sizin sayenizde korkulacak insanlar olmadıklarını öğrendim"

YALOVA (AA) - Ağrı Valisi Musa Işın, "Ben gazetecilerle dost olacağımı hiç düşünmezdim. Hep gazetecilerden uzak duruyordum. Çünkü korkardım gazetecilerden. Sizin sayenizde korkulacak insanlar olmadıklarını öğrendim." dedi.

Işın, Marmara Gazeteciler Federasyonu ve Yalova Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) 9. Başkanlar Kurulu Toplantısı’nın Çiftlikköy ilçesindeki gala yemeğinde yaptığı konuşmada, kente geliş nedeni hakkında bilgi verdi.

"(Vali Bey'in burada ne işi var?) diyenler olabilir" ifadesine yer veren Işın, şunları söyledi:

"15 Temmuz darbe kalkışmasının yaşandığı gece Gazeteciler Konfederasyonu olağan toplantılarından bir tanesini Ağrı'da gerçekleştirdi. Maalesef Türkiye'nin en uzun gecesini birlikte geçirdik. Darbeye karşı birlikte durduk. Valilik makamında birlikteydik. Sabaha kadar uyumadık. 16 Temmuz saat 09.00'da toplantımızı gerçekleştirdik. Ama zaferimizi de kazandık Allah'a şükür. Sabah toplantıda konfederasyon, toplantısına başka gündem maddesi koymadı. Sadece devletin sivil toplum kuruluşu olarak darbeye karşı bir bildiri yayımladı. Bu Türkiye'de gazeteciliğin ne kadar önemli olduğunun bir göstergesidir. Medyanın burada çok önemli bir rolü vardır. O geceyi birlikte yaşadığımız bütün gazetecileri, medya kuruluşlarını Gazeteciler Konfederasyonu'nun tüm üyelerine teşekkür ediyorum. 15 Temmuz menfur saldırıyı milletimizin kararlığı ve Cumhurbaşkanımızın dirayetiyle o gece dik duruşunu kanıtladı. İnşallah bu millet böyle gün ve geceler yaşamayacak."

Gazetecilerle artık dost olduğuna dikkati çeken Işın, "Ben gazetecilerle dost olacağımı hiç düşünmezdim. Hep gazetecilerden uzak duruyordum. Çünkü korkardım gazetecilerden. Sizin sayenizde korkulacak insanlar olmadıklarını öğrendim. Beni buraya yarım kalan hasreti gidermek için davet ettiğiniz için onur duydum." diye konuştu.

Marmara Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ayhan Polat, konuşmaların ardından Vali Işın'a plaket takdim etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :