TFF'den açıklama

TFF'den açıklama

TFF "Milli Takım'da 7 milyonluk iddia!" haberine açıklama yaptı.

İŞTE O AÇIKLAMA:

Fanatik Gazetesi'nde bugün Orhan Yıldırım imzası ile yayınlanan "Milli Takım'da 7 milyonluk iddia!" başlıklı haberde, 3 ve 6 Eylül'de Letonya ve Hollanda ile oynadığımız maçların 5 günlük kamp süresince organizasyonu alan grubun TFF'ye 7 milyon Lira fatura çıkardığı iddia edilmiştir.

Bu haberde iddia edilenler tamamen gerçek dışıdır. Türkiye Futbol Federasyonu, bahse konu maçların organizasyonunda herhangi bir firma ile çalışmamıştır. Federasyon tüm organizasyonunu kendisi yapmakta olup, herhangi bir organizasyon firmasıyla çalışmamakta, bahsi geçen müsabakalarda da tamamen kendi personeli ve organizasyon olanakları kullanılmıştır.

3 Eylül 2015'te oynanan Letonya müsabakası için Milli Takım ve teknik heyet uçak kiralama, otel konaklama ve transfer giderleri tutarı 87.899 TL., saha markalama, bayrak, tribün alanları ve stadyum etrafı bayrak ve markalama, özel güvenlik, catering, bilet baskı, transfer ve tüm görevliler konaklama, iaşe giderleri; Müsabaka ve Organizasyon Giderleri başlığı ile 423.561 TL. tutmuştur.

6 Eylül 2015 tarihli Hollanda maçı için Milli Takım ve teknik heyet uçak kira, otel konaklama transfer giderleri olarak 87.500 TL., Müsabaka ve Organizasyon Giderleri başlığıyla 561.956 TL. tutmuştur.

Basında çıkan 7 milyon TL gibi bir tutar kesinlikle söz konusu olmadığı gibi, haberde adı geçen Zeki Can Baykan, Taner Ay ve Mehmet Günbaş adlı kişilere herhangi bir organizasyon işi yaptırılmamış, mal ve hizmet alımı yapılmamıştır.

Bu asılsız haberde yer alan bilgilerin tamamen gerçek dışı olduğunu, TFF'nin bu tür hizmetleri kendi birimine yaptırarak göreve geldiğinden bu yana organizasyon giderlerinde milyonlarca lira tasarruf ettiğini, kamuoyunun bilgilerine bir kez daha saygıyla arz ederiz.