TESK'ten istihdam teşviklerine destek

TESK'ten istihdam teşviklerine destek

TESK Genel Başkanı Palandöken:- "Hükümetimiz tarafından işverenlere ve küçük esnafa verilecek maaş, prim ve vergi desteği, işsizlikle mücadelede çok önemli"

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye'nin işsizlikle mücadelede parmakla gösterilecek seviyeye geleceğini belirterek, "Hükümetimiz tarafından işverenlere ve küçük esnafa verilecek maaş, prim ve vergi desteği, işsizlikle mücadelede çok önemli." ifadesini kullandı.

Palandöken, yazılı açıklamasında, eylül ayı işsizlik rakamlarını değerlendirdi.

İşsizliğin devletin sağladığı desteklerle gerilediğine işaret eden Palandöken, mesleki eğitimin güçlendirilmesiyle işsizlik oranlarının daha da düşeceğini bildirdi.

Palandöken, teşviklerin istihdamın artmasında ve süreklilik kazanmasındaki önemine dikkati çekerek, "İstihdam edilenlerin sayısındaki artış sevindirici ancak yeterli değil. Bunun için hükümetimizin aldığı son önlemler, ülkemiz adına oldukça olumlu bir gelişme." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin işsizlikle mücadelede parmakla gösterilecek seviyeye geleceğini belirten Palandöken, şunları kaydetti:

"Esnafın her ek istihdamında maliyetinin 1 ayını işverenin, 1 ayını da devletin karşılaması işsizlikle mücadelede önemli bir basamak olacaktır. Mesleki eğitim konusunda yapılacak değişiklikle işçi arayan sanayici, kalifiye elemanı rahat bulacak. İşçi de okulunu bitirdikten sonra daha rahat iş hayatına atılabilecek. Hükümetimiz tarafından işverenlere ve küçük esnafa verilecek maaş, prim ve vergi desteği, işsizlikle mücadelede çok önemli. Çünkü ekonomide ülkemiz kısa sürede bu atılımlarla büyük işler yapacak."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :