TESK Genel Başkanı Palandöken:

TESK Genel Başkanı Palandöken:

"Türkiye'de elektriğe en yüksek bedeli esnaf ödüyor"

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye'de elektriğe en yüksek bedeli esnafın ödediğini belirterek, "Toplam elektrik tüketiminin yüzde 24,5'ini tüketen esnaf ve sanatkarlar, toplam elektrik tutarının yüzde 28'inden fazlasını ödüyor" ifadesini kullandı.

Palandöken, yazılı açıklamasında esnafın en büyük maliyetinin işçilik ile elektrik, su ve doğalgaz olduğunu belirtti. Türkiye'de elektriğe en yüksek bedeli esnafın ödediğine dikkati çeken Palandöken, "Elektrikte en yüksek faturayı esnaf ödüyor. Vergiden kredilere kadar birçok alanda esnaf ve sanatkar desteklenirken, elektrik, su ve doğalgazda en yüksek faturanın esnafa ödetilmesini anlayamıyoruz. Toplam elektrik tüketiminin yüzde 24,5'ini tüketen esnaf ve sanatkarlar, toplam elektrik tutarının yüzde 28'inden fazlasını ödüyor. Oysa durum tam tersi olmalı." değerlendirmesinde bulundu.

Su ve doğalgazda da esnaf için özel tarifeler düzenlenmesi gerektiğini savunan Palandöken, esnafın tek misyonunun mal ve hizmet satmak olmadığını, bu kesime getirilen teşvik paketinin vatandaşın güvenliği için de önemli olduğunu kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :