TESK Genel Başkanı Palandöken:

TESK Genel Başkanı Palandöken:

"Kazalar ne kadar azalırsa, trafik sigorta fiyatları o oranda düşer"

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, trafik kazalarının azaltılmasına yönelik çalışmaları desteklediklerini belirterek, "Kazalar ne kadar azalırsa, trafik sigorta fiyatları o oranda düşer." ifadesini kullandı.

Palandöken, yazılı açıklamasında, kazaların azaltılmasına ilişkin hükümet ve ilgili bakanlıklar tarafından atılan adımları olumlu bulduklarını bildirdi.

Zorunlu trafik sigortası primlerinin düşmesinin kazaların azalmasından geçtiğine işaret eden Palandöken, "Kazalar ne kadar azalırsa, trafik sigorta fiyatları o oranda düşer." değerlendirmesinde bulundu.

Şehir içindeki küçük çaplı trafik kazalarında vatandaşın çoğu kez bilinçsizce hareket ederek sigorta şirketinden tazminat alma yolunu tercih ettiğine dikkati çeken Palandöken, şöyle devam etti:

"Oysa ufak tefek hasarların olduğu kazalarda aracın tamir masrafı, sigorta primi artışından daha düşük kalabiliyor. Bu nedenle çok küçük çaplı hasarlarda vatandaşlar hemen sigorta şirketine başvurmak yerine hasarın bedelini ve sigorta priminin ne kadar artacağını çok iyi araştırmalılar."

Palandöken, ticari araçlarda kaza riskinin diğer taşıtlara göre daha yüksek olduğunu belirterek, bunları kullanacak şoförlerin çok iyi seçilmesi gerektiğini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :