TESK Başkanı Palandöken:

TESK Başkanı Palandöken:

"(Kamu kurumları ve yerel yönetimlerin ürettikleri ürünler) Üretilen bu ürünleri mağaza açıp satmaya kalktıklarında haksız rekabet oluyor"- "Esnafın uğradığı haksız rekabet sona erdirilmelidir"

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kamu kurumları ve yerel yönetimlerin ürettikleri ürünleri, açtıkları mağazalarda satmalarının haksız rekabet oluşturduğunu belirterek, "Esnafın uğradığı haksız rekabet sona erdirilmelidir." ifadesini kullandı.

Palandöken, yazılı açıklamasında, kamu kurumlarının yiyecek-içecek, giysi, ev eşyası gibi pek çok çeşit mamul ürettiğine dikkati çeken Palandöken, "Üretilen bu ürünleri mağaza açıp satmaya kalktıklarında haksız rekabet oluyor. Bu tür organizasyon ve satışlar açıldıkları çevredeki esnaf ve sanatkara zarar vermektedir. Rekabet Kurumu bu konu ile ilgili çalışma yapmalı. Çünkü serbest piyasa kurallarına uygun değil. Esnafın uğradığı haksız rekabet sona erdirilmelidir." değerledirmesinde bulundu.

Palandöken, esnafın, devlet desteği ile ticaret yapan işletmelerle rekabet etmesinin mümkün olmadığını vurgulayarak, bu işletmelerin, esnafın işlerini sekteye uğrattığını belirtti.

Geliri azalan esnafın işçi çalıştıramadığına ve çırak yetiştiremediğine işaret eden Palandöken, esnaf ve sanatkarların uğradığı bu haksız rekabetin bitirilmesi gerektiğini kaydetti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :