TESK Başkanı Palandöken:

TESK Başkanı Palandöken:

"Borç yapılandırması esnaf için 'can suyu' olacak, esnaf da kazanacak devlet de yeniden yapılandırma ekonomiyi canlandıracak"

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yeni borç yapılandırmasının esnaf için "can suyu" olacağını belirterek, "Borç yapılandırması ile esnaf da kazanacak devlet de yapılandırma ekonomiyi canlandıracak. Esnafından çiftçisine, şoföründen öğrencisine devlete borcu olan herkes borcundan kurtulacak." ifadesini kullandı.

Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, yeniden yapılandırmaya ilişkin görüşmelerinin TBMM’de sürdüğüne işaret ederek, Plan ve Bütçe Komisyonunda yapılandırmanın kapsamının genişletildiğini hatırlattı.

Belediyelerin su alacaklarından trafik cezalarına, HGS ücretlerinden öğrenci harçlarına kadar devlete olan borçların tamamına yakınının yeniden yapılandırıldığını belirten Palandöken, vergi ve prim borçlarına sonradan eklenenlerle yaklaşık 300 milyar liralık borcun yapılandırılacağını, bu fırsatı herkesin çok iyi değerlendirmesi gerektiğini kaydetti.

Borç yapılandırması ile esnafın da devletin de kazanacağını vurgulayan Palandöken, bunun esnaf için de "can suyu" olacağını ifade etti.

Palandöken, yeniden yapılandırmanın ekonomiyi canlandıracağını vurgulayarak, "Esnafından çiftçisine, şoföründen öğrencisine devlete borcu olan herkes borcundan kurtulacak." görüşüne yer verdi.

Borcunu zamanında ve tam ödeyenlerin de unutulmaması gerektiğini belirten Palandöken, "Yapılandırma kanunları ile borcunu zamanında ve tam ödeyen esnaf küstürülmemeli. Bu durumda olanlara 2017 yılından itibaren makul bir vergi indirimi yapılmalı." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :