Tesco, Unilever ürünlerini online satıştan çekti

Tesco, Unilever ürünlerini online satıştan çekti

LONDRA (AA) - İngiltere’nin önde gelen perakende zinciri Tesco, İngiliz sterlinindeki sert düşüş nedeniyle bazı Unilever ürünlerini online...

LONDRA (AA) - İngiltere’nin önde gelen perakende zinciri Tesco, İngiliz sterlinindeki sert düşüş nedeniyle bazı Unilever ürünlerini online satıştan çekme kararı aldı.

İngiliz yayın kurumu BBC, Unilever’in İngiliz sterlinindeki sert değer kaybının ürün fiyatlarına yansıtılmasını talep ettiğini, Tesco’nun ise bu talebi kabul etmeyerek Unilever'in çok sayıda ürününü online satıştan çektiğini bildirdi.

Tesco’nun halen İngiltere’deki mağazalarının raflarında Unilever ürünlerine yer verilse de, bazı mağazalarda tükenen ürünler için yeni siparişlerin verilmediği belirtildi.

Perakende zinciri Tesco'dan yapılan açıklamada, bazı Unilever ürünlerinin tedarikinde sorun yaşandığı, sorunun en kısa zamanda çözüleceği bildirildi.

Tesco’nun Finansal Yöneticisi Graeme Pitkethly de Unilever'in İngiltere’de satışa sunulan ürünlerin fiyatlarının artırılmasını talep ettiğini, buna karşılık Tesco’nun, müşterilerinin alım gücünü önemsediğini ifade etti.

İngiltere Başbakanı Theresa May'in ülkenin AB'den resmen çıkış sürecini başlatacak olan 50'nci maddeyi gelecek yılın mart ayında yürürlüğe sokabileceğini açıklamasının ardından İngiliz sterlini, ABD doları karşısında son 31 yılın en düşük seviyesini görmüştü.

Her ne kadar sterlin bu hafta başından itibaren toparlanmaya başlamış olsa da, sterlindeki oynaklığın artması yatırımcılar ve İngiliz ithalatçılar arasında endişeleri artırıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :