TERÖRSÜZ ŞEHİRLERDE DEĞİŞİM - Bulanık sosyal belediyecilikle tanıştı

TERÖRSÜZ ŞEHİRLERDE DEĞİŞİM - Bulanık sosyal belediyecilikle tanıştı

Muş'un Bulanık Belediyesi, Aile Destek Merkezi, çeşitli el sanatları kursları, semt sahaları ve parklar açarak, yıllardır hizmete susamış ilçeyi sosyal belediyecilikle buluşturdu- Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Uzan:"Belediye olarak öncelikle gençlere

MUŞ (AA) - SABRİ YILDIRIM - İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Muş'un Bulanık Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket ederek, ilçe halkını yıllardır hasret kaldığı hizmetlerle buluşturdu.

Görevlendirmenin ardından vatandaşların hak ettiği hizmeti alabilmesi için altyapı ve üstyapı çalışmalarının yanı sıra sosyal belediyecilik çalışmalarına da hız veren belediye, vatandaşların takdirini kazanıyor.

Bulanık Belediyesi, Aile Destek Merkezi ile dikiş nakış, kuaförlük, müzik, resim ve Kur'an kursları, semt sahaları ve parklar açarak, yıllardır hizmete susamış vatandaşları sosyal belediyecilik anlayışına kavuşturdu.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hacı Arslan Uzan, bir yıl önce belediyeye görevlendirildiğini, bu sürede birçok projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

- "Gençler için semt sahaları yapılıyor"

Belediyeyi devraldıklarında 25 milyon lira olan borcun 3 milyon lirasını ödediklerini anlatan Uzan, şöyle konuştu:

"İlçemizde 166 okulda 25 bin 300 öğrenci eğitim görüyor. Ciddi anlamda nüfusun büyük bir kısmı gençlerden oluşuyor. Gençlerin burada sosyal ve kültürel faaliyet alanlarının olmayışı onları belki teröre müzahir hale getirebiliyordu. Dolasıyla gençler bu anlamda ihmal edilmiş. Belediye olarak öncelikle gençlere ağırlık verdik. Spor Toto Teşkilat Başkanlığının destekleriyle ilçe merkezinde ve beldelerimizde gençlere yönelik 10 semt sahası yapıyoruz. Bu sahaların yarısı tamamlandı."

Hacı Arslan Uzan, gençlerin aileleriyle gidip zaman geçirebilecekleri bir mekan olmadığı için ilçeye kameriye, bank, yeşil alan ve çocuk oyun parkları yaptıklarını ifade etti.

İlçedeki cadde ve sokak isimlerinde önceden ciddi sıkıntılar olduğunu dile getiren Uzan, "Bulanık ile hiç alakası olmayan veya teröre müzahir isimler parklara verilmişti. Meclis kararı alarak isimleri değiştirdik. 15 Temmuz Şehitler Parkı, Ömer Halisdemir Parkı, Muhammed Sultan Alparslan Parkı ve Şehit Muhammed Safitürk Parkı olarak isimlerini değiştirdik." diye konuştu.

Hacı Arslan Uzan, okul bahçelerini parke taşlarıyla döşeyerek çocukları çamurdan kurtardıklarını, ısıtmalı garaj kurduklarını, her mahalleye Ahlat taşından otantik çeşme yaptırdıklarını dile getirdi.

İdareciler olarak gençlerin sportif faaliyetlere katılmalarını sağlamaları gerektiğini vurgulayan Uzan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Belediyenin temel görevlerinden biri faaliyet odaklı çalışmak, aksi takdirde bu çocukları terörün tuzağından kurtaramayız. Çünkü bazı ailelerin ideolojik anlamda saplantılı ve zehirlenmiş olduğunu görüyorum ama bu gençlerin bir günahı yok. Bu gençleri kurtarmamız için bizim muhakkak onlara yönelik faaliyet bazlı etkinlik çalışmamız gerekiyor."

Belediye Başkan Vekili Uzan, kardeş belediye olan Ankara'nın Keçiören Belediyesi ile ilçenin kronikleşmiş sorunlarını gidermeye çalıştıklarını vurguladı.

- "Altyapı çalışmaları için ilk kazma bu yıl vurulacak"

İçme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu ihalesini yaptıklarını, bu yıl çalışmalar için ilk kazmayı vuracaklarını belirten Uzan, şöyle devam etti:

"İller Bankası aracılığıyla önümüzdeki yıl 100 bin metrekare parke planımız var. Borçlanacağız ve parkemizi yapacağız. Modern bir mezbaha sistemi kuruyoruz. Henüz yapım aşamasında, inşallah bunu da ilçemize kazandıracağız. 1927 yılında kurulmuş bir ilçeden bahsediyoruz. Yıllarca ihmal edilmiş ve en temel belediyecilik hizmetleri yapılmamış. Çöp toplanamamış, imar planları uygulanmamış. Bunları da İller Bankası aracılığıyla rehabilite ediyoruz. İmar planını genişletip, yaşanabilir bir kent inşa ediyoruz."

Hacı Arslan Uzan, bölgede huzur ortamının temin edildiğini, vatandaşların bu durumdan çok memnun olduğunun altını çizdi.

Çocukların yüzündeki mutluluğu, heyecanı ve gülücükleri gördüklerini aktaran Uzan, "Daha yaşanabilir ve huzurlu bir kent kurmak istiyoruz. 'Gemiyi nasıl sakin bir limana kavuşturabiliriz' bunun derdindeyiz." dedi.

BDP'li Bulanık Belediye Başkanı Figen Yaşar'ın 20 Nisan 2016'da, "terör örgütüne üye olmakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçundan tutuklanmasının ardından 11 Eylül 2016'da Kaymakam Ömer Şahin, 22 Aralık 2016'da da Kaymakam Hacı Arslan Uzan Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :