Terörle mücadele

Terörle mücadele

Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Uzundere köyü Çilekli Tepe'de tespit edilen üç girişli mağarada iki terörist etkisiz hale getirildi, silah ve mühimmat ele geçirildi- Şırnak Şerevan Deresi bölgesinde bir terörist etkisiz hale getirildi

ANKARA (AA) - Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) dün Hakkari ve Şırnak'ta sürdürülen operasyonlarda 3 terörist etkisiz hale getirildi.

Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, dün Hakkari'nin Çukurca ilçesi Uzundere köyünde 1'inci Komando Tugay Komutanlığınca düzenlenen operasyonda, Çilekli Tepe'de tespit edilen üç girişli mağarada bölücü terör örgütü mensubu iki terörist etkisiz hale getirildi. Mağarada, bir kısmı kullanılamaz hale gelmiş olan malzeme, silah ve mühimmat ele geçirildi.

Mağarada bulunan silah ve mühimmat arasında bir 23'lük doçka, bir mavi büyük varil dolusu doçka mühimmatı, 3 Ak-47 (kalaşnikof) ve 9 kalaşnikof şarjörü, 28 metal sandık doçka mühimmatı, bir kanas dürbün, 2 kanas şarjör, bir steiner dürbün, bir kaynak makinesi, bir LCD TV, bir büyük akü, bir jeneratör, bir koral termal dürbün, bir çuval dolusu terörist elbisesi ve ayakkabısı, bir çuval çay ve termal kameralara yakalanmayı engellemek için kullanılan 2 termal şemsiye de var.

Ayrıca 2. Hudut Tugayı Özel Harekat bölüğü tarafından Çukurca'nın Uzundere köyündeki Seriertuşi Tepe'de gerçekleştirilen arama faaliyeti sırasında 4 RPG mühimmatı, bin 300 biksi mühimmatı, bir el bombası, 200 doçka sehpası, bir şemsiye, 2 uyku tulumu ele geçirildi.

- Geniş operasyon

Öte yandan 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı sorumluluğunda 11 Ekim'de Bestler Dereler bölgesinde başlatılan operasyonlar devam ediyor.

Bu kapsamda Bestler Dereler, Şerevan Deresi, Şerevan Ormanları, Budak Dağı ve Güzik Tepe bölgelerinde yapılan arama taramada bölücü terör örgütü mensuplarına ait sığınak ve yaşam alanlarında bir zagros keskin nişancı tüfeği , 24 roketatar mühimmatı, 2 gece görüş cihazı, 10 uzaktan komuta düzeneği, 8 elektrikli fünye, 3 telsiz, muhtelif sayı ve çeşitte mühimmat, çok sayıda yaşam ve tıbbi malzeme ile örgütsel doküman ele geçirildi.

Şerevan Deresi bölgesinde de dün öğle saatlerinde meydana gelen çatışmada bir terörist ölü olarak ele geçirildi. Bölgede yapılan aramalarda bir biksi makinalı tüfek, bir kalaşnikof piyade tüfeği, 2 el bombası ve bu silahlara ait çok sayıda şarjör ve mühimmat ele geçirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :