Terörle mücadele

Terörle mücadele

Genelkurmay Başkanlığından, Kilis'te, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan sınırı geçmeye çalışan, DAEŞ terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen bir kişinin ölü olarak ele geçirildiği, 9'u çocuk 21 kişinin de gözaltına alındığı bildirdi

ANKARA (AA) - Genelkurmay Başkanlığından, Kilis'te, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan sınırı geçmeye çalışan, DAEŞ terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen bir kişinin ölü olarak ele geçirildiği, 9'u çocuk 21 kişinin de gözaltına alındığı bildirdi. 

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, önemli yurt içi olaylara ilişkin açıklama yapıldı. 

Buna göre, Kilis'te, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan sınırı geçmeye çalışan, DAEŞ terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen bir kişi ölü olarak ele geçirilirken, 9'u çocuk 21 kişi de gözaltına alındı. 

Diyarbakır'da güvenlik güçleri tarafından yapılan yol kontrol ve aramasında ise bir araç içerisinde, 5 Kalaşnikof piyade tüfeği, 21 roketatar mühimmatı ve sevk fişeği, 40 Kalaşnikof şarjörü, 3 bin 680 tane de Kalaşnikof fişeği ele geçirildi. Olayla ilgili 2 kişinin gözaltına alındı.

Silvan'da yol araması icra eden güvenlik güçleri tarafından tespit edilen, bir adet el yapımı patlayıcı (450 kilogram) ise etkisiz hale getirildi.

Kars'ta da 11 kişi, "terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak" suçundan yakalanarak gözaltına alındı.

Öte yandan Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı 8 F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu; Sahil Güvenlik Komutanlığınca da 4 bot ile Türkiye-Suriye deniz yan hududunda kontrol görevi icra edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı