Terörle mücadele

Terörle mücadele

Bitlis Hizan'da 30 kilogram patlayıcıdan oluşan el yapımı patlayıcı imha edildi- Ardahan'da bölücü terör örgütünden kaçan bir terörist güvenlik güçlerine teslim oldu

ANKARA (AA) - Bitlis'in Hizan ilçesinde 30 kilogram patlayıcıdan oluşan el yapımı patlayıcı imha edildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, "yurt içi olaylar" ve "günlük faaliyetlere" ilişkin bilgiler yer aldı.

Buna göre, Bitlis Hizan'da güvenlik güçlerince icra edilen yol araması esnasında tespit edilen, çivi, cam ve taş parçaları ile desteklenmiş kablo komutalı 30 kilogram patlayıcıdan oluşan el yapımı patlayıcı imha edildi.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde güvenlik güçlerince icra edilen yol kontrolü esnasında, iki kalaşnikof piyade tüfeği, dört şarjörü ve 118 fişeği, bir av tüfeği ve 48 fişeği ve bir miktar yaşam malzemesi ele geçirildi, olayla ilgili üç kişi gözaltına alındı.

Ardahan'da bölücü terör örgütünden kaçan bir terörist, güvenlik güçlerine teslim oldu.

- Yasa dışı sınır geçişleri

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde günlük faaliyetlere ilişkin verilen bilgiye göre de Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hudut Birlikleri tarafından, dün Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 758 kişi yakalandı.

Irak sanırında 3 bin paket sigara ele geçirildi.

İran'dan Türkiye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan iki, Türkiye'den Yunanistan'a yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 19 kişi yakalandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :