Teröristler, Savcıyı Şehit Etmeden Önce İşkence Yapmışlar

Teröristler, Savcıyı Şehit Etmeden Önce İşkence Yapmışlar

Türkiye'yi yasa boğan hain saldırının şifreleri çözülmeye başladı. İlk tespitlere göre Savcı Mehmet Selim Kiraz öldürülmeden önce işkence gördü.

Berkin Elvan'ı bahane ederek, Soruşturma Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden teröristler, hain planlarını avukat cüppesi ve sahte kimlikle uyguladı. Cinayet öncesi, Kiraz'la avukat gibi konuştular.

Türkiye'yi yasa boğan hain saldırının şifreleri çözülmeye başladı. İlk tespitlere göre, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden teröristler, adliyeye C kapısından girdi. Güvenlik kamerası kayıtlarında, iki teröristin sahte avukat kimliği kullandığı ve kollarına avukat cüppesi taktığı belirlendi.

Sahte avukat kimliği gösterip adliyeye giriş yaptığı anlaşılan saldırganların silahlarını ise cüppenin içine sakladığı ihtimali üzerinde duruluyor. Ve yine ilk tespitlere göre Savcı Mehmet Selim Kiraz öldürülmeden önce işkence gördü.

BOMBA YERLEŞTİRDİLER

Savcılık kaynakları, eylemcilerin Savcı'nın odasında iki bomba yerleştirdiğini de bildirdi. Bombalardan biri saldırganlar tarafından çatışma sırasında patlatıldı. Diğerini ise çatışmadan sonra polisler imha etti. Teröristler, saat 20.00 sıralarında, Berkin Elvan'ın ölümünde rol alanların isimlerinin 10 dakika içinde canlı yayında açıklanmasını istedi. 10 dakika sonra, aralarında Ümit Kocasakal ve Sami Elvan'ın da aralarında bulunduğu müzakere ekibinin çabalarına rağmen, teröristler isteklerinden geri adım atmadı.

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NE SALDIRI

9 dakika sonra, saatler 20.24'ü gösterdiğinde büyük bir patlama sesi ile birlikte çok sayıda silah sesi duyuldu. Çatışma seslerinin gelmesinden yaklaşık 10 dakika sonra ikinci bir bomba patladı. Saat 20.44 olduğunda silah sesleri kesildi. Savcı ağır yaralıydı. İki terörist ise odada ölü bulundu.

SAVCI AVUKAT SANDI

Adliyeye avukat cüppesiyle girdiği ortaya çıkan DHKP-C'li teröristler, önce bir süre Savcı Kiraz ile Berkin Elvan soruşturmasını konuştular. Avukatmış gibi davrandıkları için savcı sorularını cevaplandırdı ve elinden geleni yaptığını söyledi. Sonradan teröristlerin gerçek yüzleri ortaya çıktı. Silahlarını çıkardılar.

İki terörist odanın anahtarını zorla alarak kapıyı kilitleyip önüne barikat kurdu. Savcı odasına bayrak ve flamalar asan teröristler el ve ayaklarını bağlayıp ağzını bantladıkları Savcı Kiraz'ın başına silah dayayıp görüntüsünü çekti.

PANİK BUTONUNA BASTI

Savcı Kiraz, bir fırsatını bulup panik butonuna bastı. Odanın önüne adliye güvenlik görevlileri geldi. Kapı açılmayınca polise haber verildi. Polis gelip kapıyı tekmeleyince içeriden silah sıkıldı. Bir kurşun kapının önündeki polis memurunun kafasını sıyırdı.

İŞKENCE YAPTILAR

Savcı Kiraz'ın vücudunun çeşitli yerlerinde, kesici aletle yapıldığı tespit edilen kesikler bulundu. Yapılan incelemelerde başa yakın bölgeden 3 el ateş edildiği, mermilerden birinin ise ağzının içinden ateşlenip ensesinden çıktığı tespit edildi. Kiraz, operasyonun ardından ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı. (Kaynak: Sabah)

 

Etiketler :