Teröristler hayallerini yaktı

Teröristler hayallerini yaktı

Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki bir maden ocağını basan terör örgütü PKK üyesi grubun 4 kamyonu yakması, geride hüzünlü hikayeler bıraktı- Çoğunun borçlanarak aldığı kamyonları yanan şoförler: - "Yapmayın, etmeyin' dedik ama 'bunlar devletin malı' deyip

GAZİANTEP (AA) - KEREM KOCALAR - Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki bir maden ocağını basan terör örgütü PKK üyesi grubun, 4 kamyonla kamera kayıtlarının bulunduğu 2 konteyneri yakmasının ardından, şantiyenin yakınlarındaki baz istasyonlarını tahrip ederek bölgedeki iletişimi kestikleri tespit edildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Türkiye'nin dört bir yanında terörle mücadeleyi sürdüren güvenlik güçlerinin çalışmaları sonrasında sivil hayata ve siyasi yaşama kasteden bölücü terör örgütü mensupları, çirkin yüzünü son olarak Gaziantep'in İslahiye ilçesinde gösterdi.

Önceki gece Kayabaşı Mahallesi'nin Amanos Dağı'ndaki Kurutepe mevkisinde faaliyet gösteren maden ocağına gelen 15 kişilik terörist grup, şantiyedeki 4 kamyon ile ana kontrol kumanda odası ve güvenlik kamerası kayıtlarının bulunduğu konteynerleri ateşe verdi.

Kamyonlarla konteynerlerin kullanılamaz hale geldiği olayla ilgili soruşturmayı sürdüren güvenlik güçleri, terör örgütünün kaçmak için yaptığı planları da deşifre etti.

Olayın hemen ardından şantiyenin yaklaşık 15 metre uzağındaki baz istasyonlarının bulunduğu bölgeden duyulan patlama sesi üzerine olay yerine giden güvenlik güçleri, baz istasyonlarının bulunduğu vericilerin yer aldığı bölgenin EYP'lerle tahrip edildiğini belirledi.

Bölgede kablolarla patlayıcıların ateşlendiğini tespit eden güvenlik güçleri, teröristlerin şantiyedeki eylem öncesinde patlayıcıları yerleştirdiğini saptadı.

Teröristlerin, şantiyede çalışan işçilerin güvenlik güçlerine haber vermesini engellemek ve yakalanmamak için eylemin ardından baz istasyonlarını tahrip ettiği öğrenildi.

- Konteynerlerde güvenlik kamerası kayıtları vardı

Kamyonları yaktıktan sonra işçilerin kimliklerini ve üzerlerindeki paraları da alan teröristler, kamyonların ardından 2 konteyneri de ateşe verdi. Kül olan konteynerlerde kumanda merkeziyle bölgeyi geniş çaplı gören güvenlik kamerası kayıtlarının bulunduğu bilgisayarlar da yer alıyordu.

Şantiyedeki eyleme şahit olan işçiler, polise verdikleri ifadelerinde, terörist grubun 15 kişilik, yüzleri kapalı, Kürtçe ve Arapça konuşan silahlı insanlardan oluştuğunu söyledi.

Kamyon şoförleri teröristlerle aralarında geçen diyaloğu şu sözlerle aktardı:

"Önce size zarar vermeyeceğiz' dediler ve bir konteynere girmemizi istediler. Sonrasında cüzdanlarımızın olduğu yeri sorup, dinlendiğimiz yerlere girdiler. Cüzdanlarımızı aldılar, paralarımızı götürdüler ve sonradan fark ettik ki kimliklerimizi de götürmüşler. Kamyonları yakacaklarını fark edince dışarı çıkıp, 'yapmayın, etmeyin' dedik ama 'bunlar devletin malı' deyip yaktılar. Halbuki bunlar bizim hanımlarımızın altınlarıyla borçlanarak aldığımız kamyonlardı. Kamyonların devlete veya firmaya ait olmadığını defalarca söyledik. Bizi yalancılıkla suçladılar, gözümüzün önünde kamyonlarımızı yaktılar. Bu yapılanlar insanlığa sığar mı?"

- İşçilerin fedakarlığı

Şantiyede çalışan işçilerin olayın hemen ardından 2 iş makinesini alarak şantiyeye çıkan yolu kontrol ettikleri de ortaya çıktı.

Olay yerine gelecek güvenlik güçlerinin zarar görmesini istemediklerini vurgulayan işçiler, "Olay bitti, bunlar gitti. Ardından bölgeye güvenlik güçleri gelir, bu hainler de yola tuzak kurmuş olabilir diye düşündük. Bunun üzerine 2 iş makinesini alarak yolu adeta süpürdük. Çünkü bizim yanımıza asker polis gelir düşüncesiyle yola tuzak kurmuş olabilirler diye düşündük. Bize yardıma gelecek güvenlik güçleri zarar görmesin, iş makinelerine bir şey olmaz diyerek yaklaşık 10 kilometrelik yolda 2 kez gidip geldik. Ama çok şükür yola bir şey yapmamışlar." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :