"Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" imza kampanyası

"Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" imza kampanyası

İstanbul'daki bazı sivil toplum kuruluşları ve sanatçılar, teröre karşı imza kampanyası başlattı

İSTANBUL (AA) - Bazı sivil toplum kuruluşları ve sanatçılar, "Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" imza kampanyası başlattı.

Oyuncu Cihat Tamer, Beyoğlu'ndaki Ses Tiyatrosu'nda kampanyaya ilişkin düzenlenen basın toplantısında, sivil toplum kuruluşları ve sanatçılar adına yaptığı açıklamada, sanatçılar olarak, "Teröre hayır, kardeşliğe evet" demek için bir araya geldiklerini söyledi.

Terörle mücadele sorumluluğunun yalnızca Türk Silahlı Kuvvetleri'ne değil, sanatçıların, aydınların ve milletin omuzlarına da yüklendiğini belirten Tamer, "Teröre diz çöktürmeden, iç çatışma tehdidinin ortadan kalkması olanaksızdır. Emperyalizme karşı vatan savaşı, sanatçının vicdan, onur ve var olma savaşıdır" diye konuştu.

Tamer, binlerce sanatçıyı temsil eden sanat kuruluşları olarak bölücü teröre karşı birleştiklerini ifade ederek, "Başlattığımız bu imza kampanyasını, 26 Ekim'de Ankara'da, tüm sanatçı dostlarımızla birlikte büyük bir 'Mehmetçik için Cumhuriyet Konseri' ile taçlandıracağız" ifadelerini kullandı.

Kampanyaya, İstanbul Şehir Tiyatrosu Sanatçıları Derneği, Türkiye Sanatçılar Birliği, Devlet Tiyatrosu Opera ve Balesi Çalışanları Yardımlaşma Derneği, Kültür ve Sanat İşgörenleri Sendikası, Devlet Konservatuvarları Mezunları Dayanışma Derneği, Opera Solistleri Derneği gibi sivil toplum kuruluşları ve bazı sanatçılar destek verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı