Terör saldırılarına tepkiler

Terör saldırılarına tepkiler

Kemer'de Rusya'nın Antalya Konsolosluğu ile ilçe protokolü arasında dostluk maçı yapıldı

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Kemer ilçesinde, terör saldırılarına tepki göstermek amacıyla Rus Konsolosluğu ile ilçe protokolü arasında dostluk maçı yapıldı.

Kemer Kaymakamlığı ve Kemer Belediyesi tarafından ilçedeki bir halı sahada düzenlenen dostluk maçında, Belediye Başkanı Mustafa Gül, Rusya'nın Antalya Başkonsolos Yardımcısı Vyacheslav Mikhaylov, Rusya'nın Antalya Ateşesi Alexander Ryumkov, kaymakamlık ve belediye personeli ile konsolosluk çalışanları forma giydi.

Çekişmeli geçen karşılaşma 7-7'lik skorla tamamlandı.

- "Bu tür etkinlikleri yapmaya devam edeceğiz"

Kemer Kaymakamı Cihad Feslihan, maçın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, dostluk maçlarının çok anlamlı olduğunu belirterek, konsolosluklar arasında ilişkileri geliştirmeye çalıştıklarını söyledi.

Maçın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Feslihan, dostluğun, Türk milletinin bir düsturu olduğunu kaydetti.

Belediye Başkanı Gül de İstanbul ve Kayseri'deki terör saldırısı nedeniyle üzüntülü olduklarını ifade ederek, birlik ve beraberlik duygusu içinde teröre tepki olarak Rusya'nın Antalya Konsolosluğu ile maç yaptıklarını belirtti.

Terör saldırılarına karşı birlik içerisinde olmak gerektiğini anlatan Gül, "Bu tür etkinlikleri yapmaya devam edeceğiz. Gelecek sene Antalya'daki bütün konsolosluklarla maç yapmayı hedefliyoruz." dedi.

Daha sonra organizasyonda emeği geçenlere plaket verildikten sonra yemek ve tatlı ikram edildi.

Karşılaşmayı, Kemer Jandarma Komutanı Binbaşı Yasin Berçin, Kemer Emniyet Müdürü Tevfik Karayakalı, Kemer Sahil Güvenlik Komutanı Üsteğmen Hasan Özak, Almanya'nın Antalya Konsolos yardımcıları Jörg Füstenau ve Vyacheslav Mikhaylov, Rusya'nın Antalya Ateşesi Alexander Ryumkov, Kazakistan'ın Antalya Konsolos Yardımcısı Nyshankul Karatayeva ile konsolosluk ve belediye personeli de izledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :