Terör propagandasına 23 gözaltı

Terör propagandasına 23 gözaltı

"Zeytin Dalı Harekatı"na ilişkin sosyal medyadan terör örgütü propagandası yaptığı iddia edilen 42 şüpheli gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Suriye'nin Afrin bölgesinde gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı'na yönelik sosyal medyada terör örgütü propagandası içeren paylaşımlara yönelik soruşturma başlattı. 

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele, İstihbarat ve Siber Suçlarla Mücadele şubelerince yapılan çalışmalar sonucu İzmir'in Menemen, Torbalı, Bayındır ve Çeşme ilçeleriyle Denizli ve Manisa'da eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda aralarında HDP İzmir İl Başkanı Çerkez Aydemir'in de bulunduğu 17 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerin adreserinde yapılan aramada bir av tüfeği, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirildi.

Öte yandan toplu ulaşım araçlarıyla meydanlarda vatandaşları rahatsız edecek şekilde terör örgütü propagandası yaparak kayda aldıkları görüntüleri çeşitli sitelerden paylaşan kişilere yönelik operasyonda ise 6 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerin Bornova Küçük Park'ta eylem yapma hazırlığında olduğu öğrenildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemlerin sürüyor.

Van'da 6 gözaltı

Van İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, TSK'nın, hudut güvenliği ve bölgede istikrarı sağlamak amacıyla Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde PYD/PKK ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nın ardından, sosyal medya hesaplarından terör örgütleri lehine propaganda yapan kişileri takibe aldı. 

Terörle Mücadele ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri, bu kapsamda il genelinde farklı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, TSK'nın yürüttüğü, "Zeytin Dalı Harekatı"yla ilgili sosyal medyada terör propagandası yapan ve gerçek dışı paylaşımlarda bulunan 6 kişi gözaltına alındı.

Iğdır'da 5 gözaltı

 

Iğdır İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili sosyal medyada gerçek dışı paylaşımlar ve terör örgütlerinin propagandasını yapanlara yönelik çalışma başlattı. 

Ekiplerce Kent merkezi, Halfeli beldesi, Karakuyu ve Hasanhan köylerinde belirlenen adreslere düzenlenen operasayonda sosyal medyada terör propagandası yapan 5 kişi yakalandı. Şüphelilerin işlemleri sürüyor.

Mersin'de 5 gözaltı

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili sosyal medyada gerçek dışı paylaşımlar ve terör örgütlerinin propagandasını yapanlara yönelik çalışma başlattı.

Ekiplerce çeşitli adreslere düzenlenen operasyonlarda, sosyal medyada terör propagandası yaptığı iddia edilen 5 kişi yakalandı.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda bir ruhsatsız av tüfeği, bir kurusıkı tabanca, 19 fişek, örgütsel yayın ve dijital malzemeler ele geçirildi.

Muş'ta 3 gözaltı

Muş Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından terör örgütü PYD/PKK ve DEAŞ unsurlarına yönelik Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin sosyal medyada terör propagandası içeren paylaşımlara yönelik soruşturma başlattı. 

Bu kapsamda polis ekipleri, Z.R, M.Y, ve H.Y'yi kent merkezinde gözaltına aldı. 

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor. 

Başsavcılık, Afrin'de çekildiği ileri sürülen ve gerçeği yansıtmayan fotoğraf ve paylaşımları da incelemeye aldı.

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :