Terör örgütüne yönelik operasyonlar

Terör örgütüne yönelik operasyonlar

Gaziantep Karkamış'ta yasa dışı yollardan Türkiye'den Suriye'ye geçmeye çalışan DAEŞ mensubu yabancı uyruklu 2 terörist yakalandı- Lice'de bölücü terör örgütü mensubu bir terörist etkisiz hale getirildi, 2 iş birlikçi şahıs yakalandı

ANKARA (AA) - Gaziantep Karkamış'ta, yasa dışı yollardan Türkiye'den Suriye'ye geçmeye çalışan terör örgütü DAEŞ mensubu yabancı uyruklu 2 terörist yakalandı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, önemli yurt içi olaylara ilişkin bilgiye yer verildi.

Buna göre, Diyarbakır Lice'de devam eden operasyonda bölücü terör örgütü mensubu bir terörist etkisiz hale getirildi, 2 iş birlikçi şahıs yakalandı.

Operasyonda bir kalaşnikof piyade tüfeği, 150 fişeği, bir el bombası, silah üstü gece görüş dürbünü, 6 bataryası, 22 tüp, çok miktarda muhtelif gıda, giyim ve temizlik malzemesi ele geçirildi.

Ayrıca bir el yapımı patlayıcı imha edilirken, bölücü terör örgütüne ait 2 bin 100 kilogram esrar ile 5 milyon 635 bin 105 kök kenevir tespit ve imha edildi.

Şimdiye kadar 61 el yapımı patlayıcı, 15 bin 358 kilogram esrar, 56 milyon 344 bin 621 kök kenevir imha edildi.

Irak'ın kuzeyinde bölücü terör örgütü barınma alanlarından kaçan 8 terörist, Şırnak Silopi'de güvenlik güçlerine teslim oldu.

Gaziantep Karkamış'ta, yasa dışı yollardan Türkiye'den Suriye'ye geçmeye çalışan terör örgütü DAEŞ mensubu yabancı uyruklu 2 terörist yakalandı.

Muş'ta, bölücü terör örgütünden kaçan bir terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :