Terör örgütü PKK'nın Sincar'daki varlığı

Terör örgütü PKK'nın Sincar'daki varlığı

IKBY Başbakanı Barzani'nin siyasi danışmanı Dr. Ömer: - "PKK'nın Şengal'den (Sincar) kolay ve barışçıl bir şekilde çekileceği kanaatinde değilim"- "PKK'lıların zihniyetinde diyalog diye bir şey olmadığı gibi, buna inançları da yok"

ERBİL (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani'nin siyasi danışmanı Dr. Salih Mela Ömer, terör örgütü PKK'nın Musul'un Sincar ilçesinden kolay bir şekilde çekilmeyeceğini çünkü şiddetle beslenen bir örgüt olduğunu söyledi.

Ömer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "PKK'nın Şengal'den (Sincar) kolay ve barışçıl bir şekilde çekileceği kanaatinde değilim. Çünkü PKK, uzun yıldan beri şiddet zihniyetiyle hareket ediyor." ifadelerini kullandı.

PKK'nın kurulduğundan bu yana şiddetten beslendiğine vurgu yapan Ömer, "Şiddetin bölgede azalması veya tamamen yok olması PKK'nın işine gelmediğini hatta zayıfladığını görüyoruz." dedi.

Örgütün Kandil'deki üst düzey sorumlularını ağır bir şekilde eleştiren Ömer, "PKK'lıların zihniyetinde diyalog diye bir şey olmadığı gibi, buna inançları da yok." değerlendirmesinde bulundu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :