Terör örgütü PKK/KCK sanıkları hakim karşısında

Terör örgütü PKK/KCK sanıkları hakim karşısında

Adana'da "silahlı terör örgütüne üye olma", "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" gibi suçlardan haklarında toplam 28,5'ar yıl hapis cezası istenen 4'ü tutuklu 5 sanığın yargılanmasına başlandı- Duruşmada, 3 sanık tahliye edildi

ADANA(AA) - Adana'da terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik soruşturması kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olma", "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" ve "görevi yaptırmamak için direnme" suçundan 4'ü tutuklu 5 sanık hakkında toplam 28,5'ar yıl hapis cezası istemiyle açılan davanın duruşması görüldü.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya tutuklu sanıklar Gökhan Yılmaz, Erdal A, Mehmet Sait G, Ali O. ile tutuksuz Kader B. ve avukatları katıldı.

Söz verilen sanıklardan Yılmaz, Türkçe bildiği halde kimlik bilgilerini ve savunmasını Kürtçe yapmak isteyince mahkeme başkanı tarafından uyarıldı.

Mahkeme başkanı, sanığa kimlik bilgilerini Türkçe olarak vermek zorunda olduğunu, vermediği takdirde Kabahatler Kanunu'na göre, hakkında işlem yapılacağı ihtarında bulundu. Uyarıya rağmen Kürtçe konuşmayı sürdüren sanık, savunmasına da bu şekilde devam etmek istedi.

Bunun üzerine mahkeme başkanı sanığa, kendisini Türkçe olarak anlatabilecek durumda olduğunu, ana dilde savunma yapmak istemesi halinde Adana Adli Yargı Adalet Komisyonunca belirlenen listeden bir tercüman seçebileceği, bu tercümanın giderlerinin kendisi tarafından karşılanacağını, bu şekilde ana dilde savunma yapabileceğini aktardı.

Söz verilen diğer sanıklar da haklarındaki suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, Yılmaz’ın tutukluluk halinin devamına, diğer sanıkların ise tahliyesine karar vererek duruşmayı 4 Nisan'a erteledi.

Sanık Yılmaz'ın Kabahatler Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince cezalandırılması için Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Kabahatler Bürosu'na yazı gönderilmesi kararlaştırıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :