Terör örgütü PKK, 9 çocuğunu yetim bıraktı

Terör örgütü PKK, 9 çocuğunu yetim bıraktı

Bitlis'te PKK'lı teröristlerce şehit edilen 9 çocuk sahibi geçici köy korucusu Tuncer Aktaş'ın ailesinin acısı dinmiyor- Şehidin ağabeyi Aktaş:- "Benim de 6 oğlum var, biz varız. Bir karış toprağımızı, askerimiz, polisimiz ve biz olduğumuz sürece kimseye

BİTLİS (AA) - ŞENER TOKTAŞ / İBRAHİM YALDIZ - Bitlis'te terör örgütü PKK tarafından şehit edilen geçici köy korucusu Tuncer Aktaş, geride 9 çocuk bıraktı.

Zeydan Mahallesi'nde bir sokakta 1 Haziran'da terör örgütü PKK mensuplarının düzenlediği saldırıda şehit olan köy korucusu Tuncer Aktaş'ın ailesinin acısı dinmiyor.

İl merkezine bağlı Arıdağ köyünde oturan ve uzun yıllar gönüllü köy koruculuğu yapan şehidin ağabeyi Teyfik Aktaş, AA muhabirine, kardeşinin, yaşları bir ile 17 arasında değişen 5'i kız 9 çocuğu bulunduğunu söyledi.

Kardeşinin şehit olduğunu ancak arkasında 4 erkek çocuk bıraktığını anlatan Aktaş, şöyle konuştu:

"Benim de 6 oğlum var, biz varız. Bir karış toprağımızı askerimiz, polisimiz ve biz olduğumuz sürece kimseye vermeyeceğiz. Ülkemizi ve bayrağımızı seviyoruz. Devletimiz, hükümetimiz, canımız ve kanımızdır. Türkiye için canımızı ve kanımızı verdik. Kanımızın son damlasına kadar geri adım atmak yok. Yalnız ortalığı temizlesinler ve bu pislikleri ortadan kaldırsınlar. Bu olayların bitmesini istiyoruz. Allah hiç kimseye kaza bela vermesin. Ateş düştüğü yeri yakar. Bizim canımız yandı. Kardeşim 41 yaşında toprak altında yatıyor. Şehitlik kimseye nasip olmaz. Allah bize de şehitlik nasip etsin."

- "Bize sahip çıkıyorlar"

"Allah devletimize zeval vermesin. Cumhurbaşkanımız, Genelkurmay Başkanımız, emniyet teşkilatı, korucu ve Müslümanlardan Allah razı olsun." diyen Aktaş, kendilerine ve ülkeye sahip çıkılmasını istedi.

Aktaş, "Bu olayların bir an önce bitmesini istiyoruz. Şehidimizin daha maaşı bağlanmadı. Bunun için iddianame bekliyorlar. Devamlı merkez jandarma ve karakol komutanı bizi soruyorlar. Bize sahip çıkıyorlar. Bir sorunumuzun olup olmadığını soruyorlar." ifadelerini kullandı.

- "Devletimize, bayrağımıza sadığız"

Şehidin il merkezinde okuyan 2 çocuğunu kendisinin sabah okula götürüp akşam eve getirdiğini kaydeden Aktaş, yollardaki tehlikelerden dolayı çocukların yurda yerleştirilmesini istediğini belirtti.

Aktaş, "Şehidimizin 5 kızı var, hepsi okula gidiyor. Bitlis'e gidip gelemiyoruz. Örgüt yolun içinde bekliyor. Arabamı çıkarmıyorum, evimin önüne park etmişim. Devletimizden biraz daha güvenliği artırmasını ve terör örgütü yandaşlarını temizlemesini istiyoruz. Allah'a şükürler olsun, devletimize, bayrağımıza sadığız." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :