Terör örgütü marşıyla yürüyüş!

Terör örgütü marşıyla yürüyüş!

Kılıçdaroğlu'nun sözde "Adalet" yürüyüşüne DHKP/C terör örgütünden de destek gelirken, CHP’li vekiller, örgüt marşı söyleyerek yürüdü. CHP’nin yürüyüşü PKK organlarında da geniş destek buldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde başlatılan ‘adalet’ yürüyüşüne, terör örgütü DHKPC ve Gezi kalkışmasıyla adını duyuran 8 Haziran hareketi de desteğini açıkladı. CHP bu açıklamalara ilişkin sessizliğini korurken, CHP milletvekili Hilmi Yaracıyı’nın yürüyüşe DHKPC marşıyla eşlik etmesi de dikkat çekti. CHP milletvekili Enis Berberoğlu’nun MİT Kumpası davası kapsamında tutuklanmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara Güven Park’tan İstanbul’a başlattığı Adalet Yürüyüşünün 7. gününde, Kılıçdaroğlu ve partililer Bolu Gerede’de mola vererek CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplasını yaptı. 

PERSONELE SERVİS CEZASI

CHP’nin başlattığı yürüyüşe bir grup partilinin  dışında katılım olmazken, CHP’li Ataşehir Belediyesi’nin belediye servislerini iptal ederek, belediye çalışanlarını Berberoğlu’na destek olmak için cezaevine ve yürüyüş alanına taşıdığı iddia edildi. Bazı şoförler ve personelin duruma itiraz ettiği ve servis araçlarından inerek, kendi imkanlarıyla evlerine gittiği kaydedildi. Buna misilleme olarak, Ataşehir Belediyesi’nin ‘Görünen lüzum üzerine’ ifadesiyle servis araçlarını kaldırdığı da kaydedildi. 

ÖRGÜTLER DESTEKLEDİ

HDP yöneticileri ve PKK’nın yayın organlarının destek verdiği CHP yürüyüşüne, şimdi de Gezi kalkışmasında öne çıkan ‘Birleşik Haziran Hareketi’, FETÖ davalarının avukatı Kemal Şimşek ve terör örgütü DHKPC’nin destek vermesi dikkat çekti. Örgütün yayın organlarında, yürüyüşe destek verildiği belirtilirken, CHP yöneticilerinin bu desteğe ilişkin hiç bir açıklama ve yorum yapmaması da dikkat 

çekti. Aksine, CHP Hatay milletvekili Hilmi Yaracıyı DHPKC’nin  “Gündoğdu hep uyandık siperlere dayandık” şeklindeki örgüt marşıyla ‘adalet yürüyüşü’ yapması dikkat çekti. Hukukçu Derya Yanık, DHKP-C terör örgütünün, CHP’nin düzenlediği Adalet Yürüyüşü’ne katılacağını açıklamasına rağmen CHP’nin sessiz kalmasını eleştirdi. 

TEPKİ VERİLMELİYDİ

Yanık “DHKPC’nin, ‘Biz de yürüyüşe destek vereceğiz’ açıklamasına karşı, CHP’nin son derece sessiz kalmasını, ben bir problem olarak görüyorum. Yasalarımız çok açık. Bir terör örgütünün bu tür çıkışlarına karşı, en azından 

bir ses verilmesi gerekirdi” dedi. 

STAR