"Terör örgütü halkı asimile eden müfredatla eğitim veriyor"

"Terör örgütü halkı asimile eden müfredatla eğitim veriyor"

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, terör örgütü YPG/PKK'nın işgal ettiği köylerde gençleri zorla silah altına almaya çalıştığını, yapıları dozerle yıktığını ve okullarda eğitim müfredatını değiştirerek halkı asimile etmeye ç

ŞANLIURFA (AA) - MEHMET FATİH ASLAN - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Kamışlı ve Hasekeli Suriyeliler, terör örgütü YPG/PKK'nın baskılarını anlattı.

YPG/PKK'nın işgal ettiği Haseke ve Kamışlı kırsalından kaçan Suriyeli sığınmacılar, terör örgütünün bölge halkına baskı ve zulmünü sürdürmesi nedeniyle yakınlarının hayatından büyük endişe duyuyor.

Doğup büyüdükleri topraklardan zorla güç ettirilen sığınmacılar, zor dönemlerinde kendilerine kucak açan Türkiye'nin bölgeyi terör örgütlerinden temizlemek için başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'na destek veriyor.

Suriyeli yazar Mutium Essahum, AA muhabirine yaptığı açıklamada, YPG/PKK'nın Haseke'nin Tel Hamis bölgesindeki köylerde insanları zorla göçe zorladığını aktardı.

Terör örgütünün, bölgenin demografik yapısını değiştirmeye çalıştığını belirten Essahum, "Bu bölgeye farklı kesimlerden insanları yerleştiriyorlar. Terör örgütü çocuk yaştaki gençlerimizi kendi silahlı kuvvetlerine katmaya çalışıyor." dedi.

Terör örgütünün, bir köyü işgal ettiğinde ilk yaptığı şeyin, bütün bölgeyi dozerlerle yıkmak olduğunu ifade eden Essahum, örgütün özellikle Araplara ait her şeyi yakıp yıktığını kaydetti.

Örgütün işgal ettiği yerlerde daha çok gençlere yöneldiğini vurgulayan Essahum, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Terör örgütü bizim gençlerimizi baskı altına alarak terör kamplarına katılmalarını istiyor. Öyle baskılar kuruyorlar ki gençlerimiz terör örgütüne katılmamak için Türkiye'ye sığınmak zorunda kalıyor. Birçok gencimiz, aileler, çocuklarımız doğdukları, büyüdükleri topraklardan, terör örgütünün baskısından kaçarak farklı komşu ülkelere sığınmak zorunda kaldılar. Şu anda Fırat Kalkanı Harekatı ile başlayan ve Zeytin Dalı Harekatı ile devam eden süreç, terör örgütünün rejimden ve Rusya'dan yardım istemesine neden oldu. Biz Zeytin Dalı Harekatı'nı destekliyoruz, terör örgütünden topraklarımızı almamız en doğal hakkımız."

- "Bölge terör örgütünden rahatsızlık duyuyor"

Suriyeli eğitimci Mahmut Muadi de YPG/PKK'nın terör örgütü PKK'nın uzantısı olduğunu belirtti.

Terör örgütünün Kamışlı'da 13 köyü yakarak, halkı sürgün ettiğini anlatan Muadi, şöyle konuştu:

"Bundan dolayı şu an Kamışlı ve Kamışlı'nın kırsal kesimlerinde terör örgütü destek bulamıyor ve halk terör örgütünden ciddi rahatsızlık duyuyor. Terör örgütü bu alanlarda tehcirler yaparak halkı kendi bulundukları yerden göç ettirerek evlerine, tarlalarına el koydu. Şu anda bütün bölge terör örgütünün yaptıklarından rahatsızlık duymaktadır. Terör örgütü işgal ettiği bölgelerdeki eğitim müfredatını değiştirerek kendisinin uyguladığı, insanları asimile eden bir müfredatla eğitim veriyor. Bölgede tekrar halk nezdinde karşılık bulmak amacıyla Zeytin Dalı Harekatı'nın başlamasıyla birlikte maske takarak, halka yumuşak davranmaya başladılar ama yapıkları, halkın zihninde çok yara açtığı, silinmediği için terör örgütüne tepki ciddi bir şekilde devam ediyor."

Terör örgütünün kesinlikle bölge halkını temsil etmediğini vurgulayan Muadi, şunları kaydetti:

"Aileler, çocuk yaştaki erkek çocuklarının zorla silah altına alınmak istenmesinden dolayı terör örgütünden büyük rahatsızlık duyuyor. Terör örgütünün kendisini, baskı, silah ve güç ile topluma kabul ettirme çalışmaları apaçık ve barizdir. Terör örgütü tek bir kimlikten oluşmamakta ve herkesin gördüğü gibi farklı kimliklerden teröristlerin örgüt içinde hareket ettiği görülmektedir. Biz bu yabancıları gördüğümüzde terör örgütünün Kürt halkını, bölge halkını temsil etmediğini, edemeyeceğini bir kez daha görmekteyiz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :