Terör örgütü DEAŞ'a ait 10 hedef imha edildi

Terör örgütü DEAŞ'a ait 10 hedef imha edildi

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Bratah, Bab, Bzagah ve Zarzur bölgesinde tespit edilen terör örgütü DEAŞ hedeflerine yapılan hava harekatı sonucunda 10 hedef imha edildi.

Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait uçaklar tarafından Bratah, Bab, Bzagah ve Zarzur bölgesinde tespit edilen terör örgütü DEAŞ hedeflerine yapılan hava harekatı sonucunda toplam 10 hedef imha edildi.

 

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan bilgilendirmeye göre, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve Koalisyon Güçlerine destek vermek amacıyla 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı sürdürülüyor.

 

Harekatın 108. gününde, Özgür Suriye Ordusu tarafından, Zarzur meskun mahalli ve El Bab-Mümbiç karayolunda büyük ölçüde kontrol sağlandı.

 

Keşif ve gözetleme vasıtalarından, çatışmalar sırasında DEAŞ'ın El Bab ve çevresindeki tank, zırhlı ve silahlı araç ile silahlı terörist unsurlarını okul, hastane, cami, kamu binası veya bitişiğindeki yerlere gizlemeye ve böylece Özgür Suriye Ordusu'nun taarruzlarının etkisini azaltmaya çalıştığı tespit edildi.

 

Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait uçaklar tarafından Bratah, Bab, Bzagah ve Zarzur bölgesinde belirlenen terör örgütü DEAŞ hedeflerine yönelik olarak gerçekleştirilen hava harekatı sonucunda, silahlı mevzii haline getirilmiş üç bina, barınma yeri ve karargah olarak kullanılan dört bina, üç kontrol noktası olmak üzere toplam 10 hedef imha edildi.

 

AFAD ve Kızılay’a ait unsurlar ile Özgür Suriye Ordusu personeli ve sivillere yönelik lojistik faaliyetler kesintisiz olarak sürdürüldü.