Terör operasyonları

Terör operasyonları

Şırnak'ta "dur" ihtarına uymayarak kaçmaya çalışan 2 kişinin bulunduğu araçta çok sayıda silah ele geçirildi

ANKARA (AA) - Şırnak'ta "dur" ihtarına uymayarak kaçmaya çalışan 2 kişinin bulunduğu araçta çok sayıda silah bulundu.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Şırnak Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı bünyesindeki Şırnak İl Jandarma Komutanlığınca alınan ihbar üzerine ekipler çalışma başlattı.

Silopi ilçesi Yolağzı köyü Başgören Mahallesi bölgesinde takibe alınan ve içinde 2 kişinin bulunduğu bir araç durdurulmak istendi ancak şüpheliler durmayarak araçla kaçmaya çalıştı.

Yapılan "dur" ihtarına rağmen kaçmaya devam eden şahıslara uyarı ateşi açıldı ve takip sonucunda 2 şüpheli yakalandı.

Bu kişilerin üzerinde ve araçta yapılan aramada 4 kalaşnikof piyade tüfeği, bir Glock marka tabanca, 3 adet tabanca fişeği, bir telsiz, bin 905 lira bulundu. Şahısların kaçış istikametinde yapılan arazi aramasında ise 5 cep telefonu, bir Glock marka tabanca, 3 sim kart, 4 kontör kartı ele geçirildi.

- Teröristlerin yalanı telsiz konuşmalarında ortaya çıktı

Öte yandan, bölücü terör örgütüne yakın basın ve yayın organlarında yer alan, 4 Ekim'de Bitlis Sehir Ormanları bölgesine düzenlenen hava harekatında, "ceviz toplamaya giden masum köylülerin öldüğü" iddiasının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Bu kişilerin terör örgütüne erzak ve malzeme götürmek üzere burada bulunduğunun, teröristlerin telsiz konuşmalarına yansıdığı öğrenildi.

Bölücü terör örgütü mensuplarının kendi aralarında gerçekleştirdikleri telsiz konuşmalarında, teröristlerin bölgede iki ayrı grup halinde bulunduğu, hava taarruzu sonucunda 3 teröristin yaralandığı, bir teröristin annesinin öldüğü, yanındaki erkek şahsın da yaralandığı konularını birbirlerine aktardıkları tespit edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :