Terör mağduru öğrencilere verilen telafi eğitimi

Terör mağduru öğrencilere verilen telafi eğitimi

Batman'da telafi eğitimlerini tamamlayan öğrenciler, Şırnak'ın Silopi ilçesine döndü- Öğrencilerden A.A:- "Eğitimlerin ardından sinemaya bile gittik. Herkese çok teşekkür ediyoruz"

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ın Silopi ilçesinden Batman'a giden terör mağduru öğrencilerin telafi eğitimleri tamamlandı.

Terör örgütü PKK mensuplarının saldırıları sonucu eğitimden mahrum kalmaları nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığınca başlatılan çalışmayla yoğunlaştırılmış telafi eğitimini Batman'da tamamlayan 8 ve 12'inci sınıf öğrencileri, Şırnak'ın Silopi ilçesine döndü.

8. sınıf öğrencisi P.B, yaptığı açıklamada, telafi eğitimleriyle derslerdeki eksikliklerini başarılı şekilde giderdiklerini söyledi.

Öğrencilerden A.A, sosyal aktiviteleri de çok beğendiklerini dile getirerek "Eğitimlerin ardından sinemaya bile gittik. Herkese çok teşekkür ediyoruz" dedi.

E.S. de Batman'da çok güzel karşılandıklarını, eğitim sürecinden de çok memnun kaldıklarını belirterek, yapılan deneme sınavlarından iyi puanlar aldıklarını ifade etti.

Öğrencinin velisi A.S. ise çocuklarının eğitimleri için ellerinden gelen her şeyi yapmaya hazır olduklarını, Batman'daki eğitiminin yararlı geçtiğini kaydetti.

Milli Eğitim Bakanlığı, terör örgütü PKK'nın bölgede uyguladığı şiddet nedeniyle Diyarbakır, Şırnak ve Mardin'de eğitimden mahrum kalan öğrenciler için yarı yıl tatilinde de telafi eğitimi uygulaması başlatmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :