Terör mağduru ailelere moral ziyareti

Terör mağduru ailelere moral ziyareti

AK Parti Siirt Kadın Kolları üyesi bir grup, Cizre ve Silopi ilçelerindeki terör olayları nedeniyle göç ederek kente yerleşen terör mağduru ailelere moral ziyaretinde bulundu- Siirt'e yerleşen terör mağduru D.A: "Hayatında hiç silah görmemiş gencin eline

SİİRT (AA) - AK Parti Siirt Kadın Kolları üyesi bir grup, Cizre ve Silopi ilçelerindeki terör olayları nedeniyle göç ederek kente yerleşen terör mağduru ailelere moral ziyaretinde bulundu.

İl Kadın Kolları Başkanı Nurten Temiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her gün bir terör mağduru aileye ziyarette bulunduklarını söyledi.

Daha önce terör mağduru aileler ve Suriyeli sığınmacılar için kermes düzenlediklerini hatırlatan Temiz, "Amacımız terör belası yüzünden evlerini terk etmek zorunda kalan ve evlerinin önüne yerleştirilen bombaların patlatılması sonucu evleri yıkılan vatandaşlarımıza sahip çıkmaktır. Biz tüm vatandaşlarımızın yanındayız. Ayrım yapmaksızın tüm mağdurların yardımcısı olmak için mücadele ediyoruz" dedi.

Ziyaretlerin devam edeceğini aktaran Temiz, yaptıkları etkinliklerde elde edilen gelirle mağdur aileleri yardımda bulunduklarını belirtti.

Temiz, şunları kaydetti:

"Ziyaret ettiğimiz ailelerin sıkıntılarını dinliyoruz ne talepleri varsa yerine getirmek için uğraşıyoruz. Çocukların eğitim ve sağlık durumlarıyla bire bir ilgileniyoruz. Devletimizin tüm imkanları vatandaşları için seferber olduğunu kendilerine aktarıyoruz. Hükümettin kendilerine sahip çıktığını anlatıyoruz ve kendi sıkıntı ve taleplerini alarak üstlerimize aktarıyoruz."

- "Gençlerin eline silah tutuşturup 'Devlete sık' dediler"

Cizre'den gelerek valiliğin kiraladığı evde yaşan mağdur D.A. da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Siirtlilerin kendilerine gösterdiği misafirperverlikten dolayı teşekkür eden D.A, şöyle konuştu:

"Bizim evin önünü 6 ay önce kazan teröristler mahallelilere 'Devlet gelip çocuklarınızı tutuklayacak, devletin mahallemize girmesine izin vermeyelim' diye bize hendekleri kazdırdılar. Sonra 'DAEŞ gelip buraları bombalayacak' diye gençlerin eline silah verdiler. Hayatında hiç silah görmemiş gencin eline tutuşturdukları silahla 'Devlete sık' dediler. Biz, kendi taleplerini yerine getirmeyen birçok gencin infaz edildiğini duyduk. Ama kimse sesini çıkaramadı. Keşke o gençler ki öyle olmayacağını çok iyi bildiğimiz halde onların deyimiyle tutuklansaydı da bu kadar genç hayatını kaybetmeseydi. Halkı tüm pis işlerine alet edip halkla devleti karşı karşıya getirmeye çalıştılar."

YDG-H'nin Kürtler için ciddi tehdit olduğunu aktaran D.A, sadece ailesinden 20 kişinin öldürüldüğünü söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı