Terör kurbanı oğlunun anısını burs vererek yaşatıyor

Terör kurbanı oğlunun anısını burs vererek yaşatıyor

Güvenpark'ta 13 Mart 2016'da yaşanan terör saldırısında hayatını kaybeden Dorukhan Yusuf Özdemir'in babası Atilla Özdemir, ODTÜ'lü olmak isteyen oğlunun anısını bu üniversitede okuyan iki öğrenciye burs vererek yaşatıyor- Baba Özdemir:- "Biz bu hayalin ge

ANKARA (AA) - DUYGU YENER - Güvenpark'ta 13 Mart 2016'da yaşanan terör saldırısında hayatını kaybeden Dorukhan Yusuf Özdemir'in babası Atilla Özdemir, ODTÜ'lü olmak isteyen oğlunun anısını bu üniversitede okuyan iki öğrenciye burs vererek yaşatıyor.

36 kişinin hayatını kaybettiği, 349 kişinin yaralandığı Güvenpark saldırısının üzerinden iki yıl geçti. Üniversiteli olma hayali kuran 18 yaşındaki Ankara Altınel Spor Kulübü Genç Basketbol Takımı Kaptanı Dorukhan Yusuf Özdemir de sınava girdiği gün arkadaşlarıyla birlikte geldiği Kızılay'da patlamanın hayattan kopardığı isimler arasında yer aldı.

Babası Atilla Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, patlamanın olduğu 13 Mart'ın bir yıkım günü olduğunu belirterek, "Bir insanın hayatında olabilecek en büyük kayıplardan birisi evlat kaybetmektir. İki yılda çok zor zamanlar geçirdik." dedi.

Çocuklarının arkadaşlarıyla birlikte otobüse bindikten sonra bir daha geri dönmediğini belirten Özdemir, "Oğlum o gün üniversite sınavına girmişti. Arkadaşlarıyla sınav stresini atmak için bir araya gelmişlerdi. Olaydan 15 dakika önce bütün annelerin merak ettiği gibi annesiyle konuştu ve ondan sonra bir daha kendisine ulaşamadık. Aradan tam iki yıl geçti ama acısında en ufak bir azalma yok. Bazen nasıl dayandığımızı bilemiyoruz. Bunu bir başkasının anlamasını da beklemiyoruz. Çevredekilerin benim başıma gelmedi düşüncesinden insanların sıyrılması lazım. Nerede ne zaman başımıza geleceği belli olmayan bir travma bu. Allah hiç kimsenin başına böyle bir acı vermesin." diye konuştu.

24 yaşında bir kızı olduğunu dile getiren Özdemir, kızının da kardeşini kaybetmesinden dolayı büyük bir travma yaşadığını söyledi.

- "Oğlumun hayalini gerçekleştirmek için küçük bir adım attık"

Baba Özdemir, oğlunun hayatını kaybettiği 13 Mart'a ilişkin, "Biz günlere çok takılmıyoruz. 13 Mart sadece bir takvim yılının parçası. Bize aradan geçen süreyi belirtiyor. Aradan bir yıl geçmiş, bir 13 Mart daha gelecek, daha niceleri gelecek. Bunun zamanla bir ilgisi yok. İnanılmaz bir hasret. Her seferinde belki de beni en çok rahatsız eden o soru gelip saplanıyor. 'O çocuk yok artık'. Canımızdan bir parçaydı." ifadelerini kullandı.

Özdemir, oğlunun eğitimle ilgili hayallerinden birinin, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) mühendislik okumak olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bu hayalini gerçekleştiremedi. Biz bu hayalin gerçekleşmesi için küçük bir adım attık. Türk Eğitim Vakfı aracılığıyla ODTÜ'de okuyan öğrencilere her ay düzenli olarak iki öğrenciye burs veriyoruz. Ömrümüz yettiğince bu bursa devam edeceğiz. Bu burs fikrini oluşturup başlattıktan sonra dostlarımızdan, arkadaşlarımızdan çok güzel destek aldık. Onların da desteğiyle uzun yıllara dayalı olarak bu hayali gerçekleştirmek istiyoruz. Belki oğlum faydalanamadı ama ülkeyi okuyacacak gençler büyütecek. Bizim de bir parça faydamız olsun istedik."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :