"Terör dünyanın ortak sorunu"

"Terör dünyanın ortak sorunu"

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da tatillerini geçiren yabancı turistler, terörün sadece Türkiye'nin değil dünyanın ortak sorunu haline geldiğine dikkati çekti- Nepal vatandaşı Marg: - "Paris ve Brüksel’de de bu tür olaylar yaşanıyor. T

NEVŞEHİR (AA) - MURAT KAYA/BEHÇET ALKAN - Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesini ziyaret eden yabancı turistler, terör saldırılarının sadece Türkiye'de değil birçok ülkede yaşandığını ve terörün dünyanın ortak sorunu olduğunu belirtiyor.

Nepal vatandaşı Sahid Sukra Marg, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Paris ve Brüksel'de yapılan terör saldırılarını anımsatarak, terörün dünyadaki birçok ülkenin sorunu haline geldiğini söyledi.

Türkiye'nin çok barış dolu ve güvenli bir ülke olduğunu ancak komşusu ülkelerde yaşanan terör olaylarından olumsuz etkilendiğini dile getiren Marg, "Özellikle İstanbul turizm açısından önemli bir merkez. Bu tür terör olaylarının olması ülke adına üzüntü verici. Paris ve Brüksel’de de bu tür olaylar yaşanıyor. Terörizm artık dünyanın önemli bir sorunu. Din ile ilgisi olmayan örgütlerin yaptığını düşündüğüm bu olaylar, özellikle Avrupa ülkelerini daha çok tehdit ediyor." diye konuştu.

Dünyada barışın hakim olmasını dileyen Marg, "Normalde din bize iyi şeyler öğretir, bu nedenle yapılan eylemlerin dinle ilgisi olduğunu düşünmüyorum." görüşünü ifade etti.

Singapur'dan Türkiye'ye gelen Nadzirah Isa da dünyanın çeşitli yerlerinde terör olaylarıyla karşılaşıldığına işaret ederek "Sadece Türkiye’de değil dünyanın bir çok yerinde terör eylemleri oluyor. Sadece Türkiye’de var diyemeyiz. Ben de bu düşünceden yola çıkarak Türkiye’ye gelmekten vazgeçmedim. Bence dünya birbirinden nefret etmeye başladı. Bunun sonucunda terör olayları başladı." ifadelerini kullandı.

Türkiye'ye ilk defa geldiğini anlatan Isa, ülkesine döndüğünde yakın çevresine Türkiye'ye gelmelerini tavsiye edeceğini vurguladı.

İlk kez geldiği Türkiye'nin çok güzel bir ülke olduğunu dile getiren Brezilyalı turist Ricardo Oro da İstanbul’daki bombalı saldırıdan dolayı üzüntü duyduğunu dile getirdi.

Daha önce Yunanistan’ı ziyaret ettiklerini anlatan Caroline Oro da eşiyle Türkiye’de bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını ve turistik gezi açısından farklı bir tecrübe edindiklerini anlattı.

- "Tavsiye ediyoruz"

Singapur'dan Türkiye’ye daha önce iş nedeniyle geldiğini aktaran Pinaki Rath, Türkiye'nin ve Kapadokya'nın doğal güzelliğine hayran kaldığını vurguladı.

Rath, Kapadokya'ya ilk defa ailesiyle geldiğini belirterek, "Kapadokya'yı çok seviyorum ve beğeniyorum. İstanbul'daki patlamanın dünyanın herhangi bir ülkesinde de yaşanabileceğini düşünüyorum. Bu nedenle Türkiye'ye gelme fikrimden vazgeçmedim. Gezi programımı iptal etmeyerek eşim ve kızım ile Kapadokya'ya geldik." şeklinde konuştu.

İlk defa geldiği Kapadokya'dan etkilendiğini aktaran Smita Rath da ülkesindeki arkadaşlarına Türkiye'ye gelmeleri konusunda tavsiyede bulunacağını, Türkiye’de bulundukları sürede güvenlikle ilgili problem yaşamadıklarını ve Kapadokya'nın tarihi ve kültürel zenginliklerine hayran kaldığını ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :