Tercan Kaymakamlığındaki silahlı saldırı

Tercan Kaymakamlığındaki silahlı saldırı

Saldırıda yaşamını yitiren Muhammet Fatih Küçükyıldız'ın cenazesi Erzurum'da toprağa verildi- Cenaze namazını, Küçükyıldız'ın ağabeyi Hamburg Din İşleri Ataşesi Cahit Küçükyıldız kıldırdı

ERZURUM (AA) - Erzincan'ın Tercan Kaymakamlığında müftülükçe düzenlenen toplantıda, bir müftülük personelinin silahla ateş açması sonucu hayatını kaybeden Muhammet Fatih Küçükyıldız'ın cenazesi, Erzurum'da defnedildi.

Erzurum Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsinin ardından alınan Küçükyıldız'ın cenazesi, Narmanlı Camisi'ne getirildi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen, cenaze namazı öncesi yaptığı konuşmada, olayın gerçekleştiği andan itibaren hastanede ve olay yerinde bulunduğunu belirterek, "Muhammet hocamız herhangi bir kavga veya tartışma içinde olmadan tamamen masum bir şekilde, cinnet geçiren bir çalışanımızın faili olduğu olayın içerisinde kaldı ve hayatını kaybetti." dedi.

Kutsal topraklardaki hac vazifesini yarıda bırakarak cenazeye katılan Küçükyıldız'ın ağabeyi Hamburg Din İşleri Ataşesi Cahit Küçükyıldız da kardeşinin kimseyi incitmeyen ve iyi kalpli bir insan olduğunu ifade etti. Küçükyıldız, şunları belirtti:

"Elinden tutup imam hatip lisesine kaydını yaptırmıştım. Çok ahlaklı, temiz ve güzel bir insandı. Kimseyle kavgası olmazdı. Bazen, 'Ya sen de bir sinirlen.' derdim kendisine. Benden 6 yaş küçüktü. 2,5 ay önce de babamız rahmetli olmuştu, beraber uğurlamıştık. Bunun bize ders olması gerekiyor. Bu dünya o kadar kötülük yapmaya müsait uzun bir vakit değil. Allah'a şükürler olsun ki kardeşim zalim değil de mazlum olarak şehit oldu."

Konuşmasının ardından müezzin kardeşinin cenaze namazını kıldıran Küçükyıldız, dua ederek kalabalıktan helallik istedi. Muhammet Fatih Küçükyıldız'ın cenazesi, daha sonra Abdurrahman Gazi Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Erzincan'ın Tercan Kaymakamlığında, önceki gün müftülükçe düzenlenen toplantıda müftülük personelinin silahla ateş açması sonucu, saldırganın da yer aldığı 5 kişi yaşamını yitirmiş, 2 kişi yaralanmıştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :