TEOG’da Geleneği bozmayan okul

TEOG’da Geleneği bozmayan okul

Son iki yılda açıklanan TEOG sonuçlarında, her sene birinci çıkaran Mehmet Nuri Küçükköylü İmam Hatip Ortaokulu bu yılda aynı başarıyı gösterdi.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) ikinci dönem sınav sonuçlarında Konya’da tüm sorulara doğru cevap veren 8. sınıf öğrencisi Zülal Zehra Sandıkçı oldu.  Mehmet Nuri Küçükköylü İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi olan Sandıkçı, geleneği devam ettirerek aynı okula üçte üç yaptırdı. Okulun başarısının imam hatipli olmanın sorumluluğundan kaynaklandığının altını çizen Müdür Yusuf Karaca, “İmam hatip anlayışının hem öğrencilerde hem de öğretmenlerde içselleştirerek eğitim yapılması başarıyı da beraberinde getiriyor. Bunu yanında ikinci olarak öğretmen kadromuzun genç, dinamik ve eğitimi büyük bir özveri, inançla yapmasından geliyor. Bu kadar başarı tesadüf olamaz. Sadece tüm soruları doğru cevaplayan öğrencilerimizin yanında 23 öğrencimizi 5 ve daha az yanlışla dereceye giren öğrencilerimiz var. Bu başarının temel sebebi okulumuzun imam hatipli olmasıdır. Bu anlamda okul yönetimi olarak 4. sınıfı bitiren çocuklarımızın bölgelerindeki imam hatip okullarına kayıt yaptırmalarını tavsiye ediyoruz. Hem akademik başarıyı hem de ahlaki anlamda eğitiminin kalitelisini imam hatipli okullarda verileceğine inanıyorum. Başarıların arkasında zorlama veya dayatma yok. Zaten öyle bir işle başarının olması beklenemez. Buradaki öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz işlerini gönülden inanarak yapmasından kaynaklanıyor. Biz okulumuzda bu değerlere çok önem veriyoruz. Öğrencilerimizle birlikte ailelere verdiğimiz aile eğitim kursu düzenledik. 5 adet açtığımız kursumuz sürekli ve sonuç getiren bir uygulama oldu. Bu kurslarımızda velilerimize, çocuklarıyla nasıl anlaşabileceklerini, nasıl beraber bir sorunu çözebileceklerini anlattık. Özellikle çocukların eğitimleri için bilinçlenen aileler öğrencilerin başarıyı artırmasında etkili oldu. Okulla birlikte ailelerde iş birliği yaparak öğrencilerimizin başarılarında artış görüldü” dedi.  

“DERSLERE YÜKLENMEDİM, DÜZENLİ ÇALIŞTIM”

Okunun başarı geleneğini devam ettiren Zülal Zehra Sandıkçı, okulun ve rehber öğretmenlerinin desteğiyle birlikte başarının geldiğini aktardı. Sandıkçı, “Öğretmenlerimin yardımlarıyla birlikte, ailemin derslerime çalışmam konusunda çok yardımları oldu. Beni her konuda desteklediler. Okulumuz bizim için etüt dersleri yaptı. Arkadaşlarımızla birlikte derslerimize gereken hassasiyeti göstererek derslerimize çalışma gayreti gösterdik. Başarıyı getiren çalışma sistemim ise konu anlatımlı soru bankalarına çalıştım. Her gün az ama sürekli yaprak test çözmeye çalıştım. Konuları okulda dinledikten sonra evde tekrar yaptım. Derslere çok fazla yüklenmedim sadece düzenli olarak çalıştım. Düzenli olarak çalışınca başarılı olunacağına inanıyorum. Sadece okulla olabilecek bir iş değil eve gidince düzenli bir tempoda çalışmak gerekiyor. İleriye yönelik düşündüklerim ise ilerde iyi bir doktor olarak insanlara en iyi şekilde faydalı olmayı hedefliyorum” şeklinde konuştu. Servet R. Çolak – Memleket