TEOG soru ve cevapları açıklandı mı? 27 - 28 Nisan 2016

TEOG soru ve cevapları açıklandı mı? 27 - 28 Nisan 2016

TEOG sınav soruları ve cevapları ne zaman yayınlanacak? 27 Nisan ve 28 Nisan tarihli TEOG soru ve cevapları açıklandı mı? TEOG matematik, TEOG Türkçe, TEOG tarih ve tüm TEOG soruları ve cevapları açıklanmayı bekliyor. Öğrenciler ise sabırsız.

TEOG sınavından çıkan öğrenciler, 2016 2. Dönem TEOG soruları ve cevaplarının ne zaman yayınlanacağını araştırmaya başladı.  Bu sabah 8. sınıfta okuyan 1 milyon 174 bin 427 ilköğretim öğrencisi en iyi liseye girebilmek TEOG sınavına girdi. Peki MEB TEOG soruları ve cevapları açıklandı mı?

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ikinci dönem sınavları bugün yapıldı. 8. sınıfta okuyan 1 milyon 174 bin 427 öğrenci en iyi lise için ter döktü. Sınavlar yurt içinde 970, yurt dışında ise 15 merkezde gerçekleştiriliyor. Herkes şimdi bu sorunun cevabını merak ediyor: TEOG soruları ve cevapları açıklandı mı, veya ne zaman açıklanacak?

İlk oturumu bugün gerçekleştirilen Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi testlerine ait soru ve cevapları ile yarın gerçekleştirilecek fen ve teknoloji, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil sınav soru ve yanıtlarının yarın öğleden sonra "www.eba.gov.tr" adresinden yayınlanması planlanıyor.

TEOG SORU VE CEVAPLARI...

Merkezi ortak sınavları TEOG soru ve cevapları, öğretmenlerin anlatımıyla görüntülü olarak yarın "www.eba.gov.tr" internet adresinde yayınlanacak.

İlk oturumu bugün gerçekleştirilen Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi testlerine ait soru ve cevapları ile yarın gerçekleştirilecek fen ve teknoloji, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil sınav soru ve yanıtlarının yarın öğleden sonra "www.eba.gov.tr" adresinden yayınlanması planlanıyor.

TEOG'DA İLK OTURUM TAMAMLANDI

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik ikinci dönem merkezi ortak sınavların ilk gün oturumları sona erdi.

Toplam 1 milyon 167 bin 854 öğrencinin katılımının öngörüldüğü ve yarın da devam edecek ortak sınavlar, yurt içinde 970 merkezdeki 16 bin 176 okulda ve 92 bin 924 salonda, yurt dışında ise 15 merkezde ve 21 okulda gerçekleştiriliyor.

Öğrenciler, bugünkü birinci oturumda Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden sınava girdi. Sınavda oturumlar saat 09.00, 10.10 ve 11.20'de başladı. Her ders için dört seçenekli çoktan seçmeli testlerden oluşan 20 soruluk A, B, C ve D kitapçık türleri kullanıldı ve her bir dersin test süresi 40 dakika oldu. Öğrenciler, olağanüstü haller ve özel durumlar dışında kendi okullarında belirlenen sınıflarda sınava alındı.

Sınav öncesinde özel gereksinimlerini belgelendiren ve bilgileri modüle işlenen 3 öğrencinin hastanede, 179 öğrencinin evde, 10 bin 884 öğrencinin de tek kişilik sınıfta sınava alınması planlandı.

Öğrenciler yarınki ikinci oturumda ise fen ve teknoloji, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınava girecekler. Yarın yapılacak İngilizce testini 1 milyon 166 bin 275 öğrenci, Fransızca testini 383 öğrenci, Almanca testini 370 öğrenci ve İtalyanca testini de 11 öğrenci yanıtlayacak.

TEOG sınavına giremeyen ve geçerli mazeretini belgelendiren öğrenciler, 14-15 Mayıs tarihlerinde mazeret sınavlarına girebilecek. Sınav sonuçları, haziran ayı içerisinde e-okul sisteminde açıklanacak.

ÖĞRENCİLER TEOG'DA AİLELER DIŞARDA TER DÖKTÜ

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, 8. sınıf öğrencilerine yönelik ikinci dönem merkezi ortak sınavların ilk oturumu tamamlandı

Bakırköy'deki Gazi Ortaokulunda sınava girecek öğrenciler ile aileleri, sabahın erken saatlerinde okul bahçesinde toplandı.

Sınav öncesi heyecanlı oldukları gözlenen öğrencileri aileleri sakinleştirmeye çalıştı. Öğrencilerin sınav salonlarında kendilerine ayrılan yerlere oturmasının ardından, veliler de dışarıda çocuklarını beklemeye başladı.

Veliler, çocuklarının bir senedir sınava sıkı şekilde çalıştıklarını ifade ederek, tüm öğrencilere başarılar diledi.

Adaylar sınav salonlarında ter dökerken, aileleri de çocuklarının başarısı için dua etti.

Öğrenciler, bugünkü birinci oturumda, Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden sınava giriyor.

Öğrencilerin bilgisayar özelliği bulunan her türlü cihaz ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz veya radyo gibi iletişim araçları ile sınava girmeleri yasaklandığından, bunları bulundurduğu tespit edilen öğrencinin sınavı, salondaki görevlilerce hazırlanan tutanakla geçersiz sayılacak.

Öğrenciler yarınki ikinci oturumda, fen ve teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınava girecekler.

BALIKESİR'DE 13 BİN 626 ÖĞRENCİ TEOG SINAVINDA TER DÖKTÜ

Balıkesir'de Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavına 13 bin 626 öğrenci katıldı. 
Türkiye'de 8. sınıflara yönelik yapılan TEOG sınavı sabah 09:00 itibarı ile başladı. Balıkesir'de 13 bin 626 öğrenci sınava katılırken, velilerin de en az öğrenciler kadar heyecanlı olduğu görüldü. Balıkesir Altıeylül Ortaokulu önünde biriken öğrenci velileri çocuklarını sınav salonuna uğurladı. Heyecanları yüzünden okunan öğrenciler Fen Lisesi ve Anadolu Lisesi için yarışacaklarını söyledi.

Sınavın öğlen 12:00'ye kadar sürmesi nedeni ile özellikle sosyal medyada gereksiz yere korna ve klakson çalınmaması yönünde duyurular yapıldı.

Azınlıklara özel soru 

Ermeni okullarında okuyan 218 öğrenci için de özel din sorusu hazırlandı. Mazeret sınavları 14-15 Mayıs’ta yapılacak, sonuçlar ise Haziran’da açıklanacak. 

Takıldığınız soruda zaman harcamayın 

Her soru için ortalama cevaplama süresi 2 dakika olarak belirlendi. Eğitimcilere göre bu yeterli bir süre. Uzmanlar uyarıyor, çözemediğiniz soruya 2 dakikadan fazla zaman ayırmamalısınız. Eğer soruyu çözmek zaman alırsa yanına işaret koyarak diğer sorulara geçebilir ve test kitapçığını tamamladıktan sonra yapamadığınız bu sorulara geri dönebilirsiniz. 

29 NİSAN TATİL Mİ?

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavları başladı. “Cuma günü tatil olacak mı?” sorusunu gündeme getirdi. TEOG ikinci dönem sınavları 27-28 Nisan’da yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, şu an için 29 Nisan Cuma tatil değil. Olağanüstü haller ve özel durumlar dışında 8’inci sınıf öğrencileri kendi okulunda sınava girecek. Sınavın olduğu okullarda o günlerde ders işlenmeyecek.

10 BİN ÖĞRENCİ TEK KİŞİLİK SINIFTA GİRECEK

Sınav öncesinde özel gereksinimlerini belgelendiren ve bilgileri  modüle işlenen 3 öğrenci hastanede, 179 öğrenci evde, 10 bin 884 öğrenci tek  kişilik sınıfta sınava alınacak ve bu öğrencilere 15 dakika ek sınav süresi  tanınacak.

EN ÇOK SORU NEREDEN GELECEK?

MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Bayram Çetin katıldığı bir televizyon programında "Bu sınavda ağırlıklı olarak ikinci dönem soruları olacak. Daha düşük oranda birinci dönem konularından da soru gelecek" ifadelerini kullandı.

HANGİ GÜN HANGİ DERS?

 Sınav, yurt içi ve yurt dışındaki merkezlerde her 2 gün yapılacak  oturum için saat 09.00, 10.10 ve 11.20'de başlayacak. Teneffüs araları 30 dakika  olacak. Sınav uygulaması tüm merkezlerde eş zamanlı gerçekleştirilecek.Öğrenciler, 27 Nisan Çarşamba günü yapılacak birinci oturumda, Türkçe,  matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, 28 Nisan Perşembe günkü ikinci oturumda  ise fen ve teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil  derslerinden sınava girecek.

 Her ders için dört seçenekli çoktan seçmeli testlerden oluşan 20  soruluk A, B, C, D kitapçık türleri kullanılacak ve her bir ders yazılısının  süresi 40 dakika olacak. Öğrenciler, olağanüstü haller ve özel durumlar dışında  kendi okullarında belirlenen sınıflarda sınava alınacak.Öğrenciler, bilgisayar özelliği bulunan her türlü cihazlar ve saat  fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile sözlük, hesap cetveli, hesap  makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz veya radyo gibi iletişim araçları  ile sınava alınmayacaklar. Bunları bulundurduğu tespit edilen öğrencinin sınavı,  ihlal gerekçesiyle salondaki görevlilerce hazırlanan tutanakla geçersiz  sayılacak.

TEOG SINAV SONUÇLARI NASIL DEĞERLENDİRİLİYOR?

*Ortak sınavlara katılacak olan öğrencilerin puanı tek puan türünde hesaplanacaktır.

*Her soru eşit ağırlığa sahip olacaktır.

*Her test için doğru cevap sayıları esas alınarak ham puanlar hesaplanacaktır.

*Yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecektir.

*Dönem puanı hesaplamasında kullanılacak olan sınav puanı; [(Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü ile hesaplanacaktır.

*8’inci sınıfta her dönem için yapılan ortak sınavlar sonucunda yapılan hesaplama ile o döneme ait ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı bulunur. Her iki dönem puanının aritmetik ortalaması; ağırlıklandırılmış ortak sınav puanını oluşturur ve yerleştirmeye esas puanda kullanılır.

*Soru iptali olması durumunda ilgili soru o ders sınavına katılan bütün öğrenciler için doğru kabul edilerek değerlendirilecektir.

TEOG NEDİR?

Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş Sınavı(TEOG), 8.sınıf öğrencileri için yapılmakta olan sınavın kısa adıdır. Öğrenciler TEOG'da, Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, T. C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sınava tabi tutulmaktadır. TEOG sınavları Fen ve Teknoloji, Matematik, Türkçe, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi olmak üzere 6 dersten yapılıyor. İki yıldır TEOG sınavlarındaki soruları, değişik illerdeki devlet okullarında görevli öğretmenler hazırlıyor. Bu yılın sorularını 83 öğretmenler hazırladı.

BU YIL TEOG EK PUANI KİMLER ALIYOR?

Peki bu yıl TEOG 'a giren öğrenciler ek puan nerelerden alabiliyor, nelere ek puan veriliyor?
Milli Eğitim Bakanlığı TEOG yönergesine göre 2015-2016 eğitim yılında puan teşviki verilecek öğrencilerde TÜBİTAK olimpiyatlarında başarılı olma şartı aranıyor. Buna göre ek puanlar TÜBİTAK tarafından düzenlenen bilim ve matematik olimpiyatlarına katılarak Türkiye’yi uluslararası olimpiyatlarda temsil etme başarısı elde eden öğrencilere verilecek. Olimpiyatlarda birinci olarak altın madalya alan öğrencinin Yıl Sonu Başarı Puanı’na (YBP), YBP’nin yüzde 10’u kadar ek puan ilave edilecek. Olimpiyatlarda ikinci olanların YBP’sine %9, üçüncü olanın YBP’sine %8, dereceye girmeyen ama uluslararası olimpiyatlarda ülkemizi temsil eden öğrencilere de %7’lik ilaveler yapılacak. Hem bilim hem de matematik olimpiyatında başarılı olan öğrencinin iki derecesinden yüksek olanının tamamı, diğerinin de yarısı YBP’sine eklenecek.

TEOG ÖNCESİ DERİN NEFES ALIP VERİN

TEOG sınavına az bir zaman kala öğrencileri ve velileri heyecan sarmaya başladı. Öğrencilerin geleceğini etkileyecek olan sınav için son hazırlıklar yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen 2.Dönem Temel Öğretimden Ortaokula Geçiş Sınavı 27 – 28 Nisan Çarşamba ve Perşembe günleri gerçekleşecek. Yaklaşık 1,2 milyon öğrencinin gireceği sınavla ilgili Açı Eğitim Kurumları uzmanları çok işlemli matematik, grafikli fen soruları ve paragraf içeren Türkçe sorularına dikkat çekti.

Milyonlarca öğrencinin ve velinin heyecanla beklediği TEOG sınav zamanı geldi. Bir milyonun üzerinde 8.sınıf öğrencisi 27 – 28 Nisan tarihlerinde Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, fen ve teknoloji, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınava girecek. Haziran ayında açıklanması beklenen sınavın mazeret sınavları 14-15 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Peki, sınav öncesi tedirginliği ve heyecanı azaltmak, sınav esnasında başarıyı artırmak için neler yapılmalı? Bu konuda Açı Etüt Eğitim Merkezi TEOG Danışmanı Gonca Özaksoy öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu.

TEOG’da başarı getirecek tavsiyeler!

Milyonlarca öğrenci geleceklerini belirleyecek önemli bir sınava giriyor. Aylar boyunca yaptıkları hazırlıkların ardından TEOG’da ter dökecek öğrenci ve veliler için uzmanlar başarı için önemli tavsiyelerde bulunuyor.

Üsküdar Üniversitesi NP Etiler Polikliniğinden Uzman Klinik Psikolog Esma Uygun, TEOG sınavında stres ile başa çıkma, ailelere çocuklarına doğru yaklaşım ile ilgili önemli önerilerde bulundu. Uygun, şunları söyledi:

Herkesin kaygı düzeyi aynı değil!

“Her çocuk, aynı düzeyde sınav kaygısı yaşamaz. Bazı çocuklar belli etmez bazıları çok söze getirir. Eğer siz kaygılanıyorsanız tabi ki çocuğunuz da kaygılanacaktır. Kaygınızı devamlı dile getirmekten kaçının. Aile içinde ve çevrenizle konuşurken “sanki ben sınava gireceğim, çok heyecanlıyız, büyük gün geldi, vb “ cümlelerden kaçının. 

Yapılamamış şeyleri konuşmak işe yaramıyor!

ocuğunuza sınava dair olumsuz şeyler söylemekten kaçının. “Biraz daha çalışsaydın daha az heyecanlı olurdun” mesajını kesinlikle vermeyin. Artık sınav zamanı geldi. Yapılmamış şeyleri konuşmak işe yaramayacaktır. 

Heyecanı küçümsemeyin!

Tabii ki sınavın heyecanını küçümsemek de gerçekçi olmaz. Çocuğunuzun heyecanlı olduğunu görüyorsanız heyecanlanmanın normal bir şey olduğunu ve sınav için gerekli olduğunu vurgulayın.

Ev atmosferi rutin olsun!
Sınav öncesinde evde olağanüstü davranmayın; evdeki genel atmosfer “her zamanki gibi” olmalıdır. Eğer çocuğunuzun sınav kaygısı onun günlük yaşantısını olumsuz etkiliyor ve günlük yaşam etkinliklerini yerine getirmesine engel oluyorsa bir uzmandan mutlaka destek alınız.”

Esma Uygun, öğrencilere de şu tavsiyelerde bulundu:

"Yapmam gereken nedir?"
“Yapabileceğimin en iyisini yapabilirim. İlk defa sınava girmiyorum. Şu ana kadar öğrendiğim her şeyi bu sınavda başarılı olmak için kullanabilirim.

Olabilecek en kötü şey nedir?
Dünyanın sonu değil! Bunda başarısız olmam benim tembel olduğumu göstermez. Şimdi elimden gelen ne varsa onu yapacağım.

Heyecanımı azaltmak için ne yapmalıyım?

Unutmaman gereken en önemli şey şu: Sınav için heyecan elbette gereklidir. Motivasyonumuzu ve dikkatimizi artırır. 

Heyecanımı kontrol etmek için yavaş ve sakin şekilde nefes alıp vermeliyim. Dikkatim dağıldığında 1dakika ara verebilirim. Çünkü zaman yeterli olacak.

Zamanımı alan sorularla belli bir süre uğraştıktan sonra boş bırakıp bütün soruları bitirdikten sonra tekrar dönmeliyim.”