TEOG sonuçları bugün açıklanacak mı? TEOG sonucu ne zaman açıklanır?

TEOG sonuçları bugün açıklanacak mı? TEOG sonucu ne zaman açıklanır?

TEOG sonuçlarının bugün açıklanacağına dair haberlere ilişkin M.E.B'den açıklama geldi.

TEOG sonuçları bugün açıklanacak mı? 24 Haziran 2015 tarihinde TEOG sonuçlarının açıklanacağı iddia ediliyordu. TEOG sonuçları ne zaman açıklanacak?

TEOG sınavının ardından TEOG sonuç bekleme heyecanı başladı. TEOG sınavına giren öğrenciler arasında bugün (24 Haziran) da TEOG sınav sonucunun açıklanacağına dair kulaktan dolma bilgiler yayıldı. TEOG sonucu bugün açıklanacak mı?  24 Haziran 2015 Tarihinde MEB'den TEOG sınav sonucuna ilişkin bir açıklama geldi.

TEOG sınav sonucu ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı TEOG yerleştirme sonuçlarının bugün açıklanmayacağını duyurdu. Bir soruya açılan davaya ilişkin mahkeme kararının sonucuna göre açıklanacak.

MEB'den yapılan açıklama:

"Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu yayımlanmıştır. İş ve işlemler kılavuzda belirtilen takvim doğrultusunda yürütülmektedir. Kılavuzda, Yerleştirme Esas Puanların (YEP) 24 Haziran 2015 tarihinde ilan edileceği duyurulmuştu. Ancak süreç içerisinde 1 (bir) soruya açılan davaya ilişkin mahkeme kararı beklendiğinden, yerleştirmeye esas puanların açıklanması idari mahkeme kararı neticesi yapılacaktır."

Yerleştirme sonuçları ne zaman?

Öğrencilerin liselere yerleştirme işlemleri için 6-16 Temmuz´da saat 13.00´e kadar tercihler alınacak.

Yerleştirme sonuçları, 14 Ağustos´ta ilan edilecek. Yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları, 3 dönem halinde yapılacak. Buna göre, ilk nakil başvuruları, 17-21 Ağustos´ta yapılacak ve sonuçları 24 Ağustos´ta açıklanacak. Nakil tercihlerinde 2. dönem başvuruları ise 24-28 Ağustos´ta yapılacak ve sonuçlar 31 Ağustos´ta duyurulacak. 3. dönem yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları da 31 Ağustos-4 Eylül´de yapılacak ve sonuçlar 7 Eylül´de açıklanacak.

Öte yandan, il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca il veya ilçe sınırları içerisinde nakil tercih başvuruları 7-10 Eylül´de alınacak ve sonuçları da 11 Eylül´de ilan edilecek.