Tenor Murat Karahan Verona Arenası’nı büyüledi

Tenor Murat Karahan Verona Arenası’nı büyüledi

Verdi’nin Il Trovatore operasında Manrico karakterini seslendiren Murat Karahan, İtalyanların büyük beğenisini topladı - Karahan:- "Bir Türk sanatçı olarak belki de en büyük opera mabetlerinden birinde sahne almak çok büyük gurur kaynağı, mutluluk kaynağı

ROMA (AA) – Dünyanın en önemli opera sahnelerinden Verona Arenası’nda "Il Trovatore" operasında Manrico karakterini seslendiren tenor Murat Karahan, performansıyla İtalyan seyircilerin büyük beğenisini topladı.

İtalya ve dünyanın en önemli opera temsillerinin yapıldığı Verona kentindeki tarihi Verona Arenası (Arena di Verona) önemli bir temsile tanıklık etti.

Verona’daki ünlü opera festivali kapsamında, İtalyan besteci Giuseppe Verdi’nin 4 perdelik eseri “Il Trovatore”nin temsilinin yapıldığı gecede, "Manrico"yu 39 yaşındaki tenor Murat Karahan seslendirdi.

İtalya’da “La Diva Turca” olarak bilinen 2008’de yaşamını yitiren Türk opera sanatçısı Leyla Gencer’in ardından Verona’daki arenada başrolde sahne alan ikinci Türk olan Karahan, “Manrico” rolündeki performansıyla özellikle İtalyan seyircilerin büyük beğenisini topladı.

Karahan, seslendirdiği aryalardan sonra "bravo" tezahüratları ve alkış almasıyla dikkati çekti.

İtalyan devlet televizyonu RAI’de opera programı yapan ülkenin önde gelen opera eleştirmenlerinden Enrico Stinchelli de dün akşamki temsilin hemen ardından kendi bloğunda kaleme aldığı yazısında Karahan’ın performansından övgüyle söz etti.

Stinchelli yazısında, Türk tenorun harika sesi ve muhteşem çıkışlarıyla sahnede parladığını belirterek, "Verona'daki bu akşam akıllarda kalacak bir akşamdı. Bu harika tenorun keşfi, benim dinlediğim Ah si ben mio'ların en güzellerinden birini söyledi. Parlak ve heyecan verici bir Pira, yeni bir Türk tenor Murat Karahan tarafından, kalın buğday renkli ve muhteşem tınlamalı bir sesle tüm sahneyi taçlandırdı." diye yazdı.

Temsilin ardından AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Murat Karahan, hem kendisi hem izleyiciler için Verona Arenası’nda muhteşem bir akşam olduğunu belirterek, aldığı geri dönüşlerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Karahan, "Arena tarihi günlerinden birini yaşadı. Orada konuştuğum insanlar, 30 yıldır biz buraya geliyoruz. Böyle bir alkış duymadık dediler." diye konuştu.

Tenor Karahan, bazı izleyicilerinin tekrar anlamına gelen “bis” diye de tezahürat ettiklerini ancak opera olduğu için şefin esere devam ettiğini anlattı.

Daha önce pek çok kez dünyaca ünlü Bolşoy Tiyatrosu’nda sahne alan Karahan, İtalya’da öğrencilik zamanında Santa Cecilia’da sahne aldığını ancak tam anlamıyla profesyonel olarak dün akşam çıktığı temsilin kendisi için ilk olduğunu belirtti.

Murat Karahan, şunları kaydetti:

"Tabii çok büyük bir gurur vesilesi benim için. Bir Türk sanatçı olarak dünyanın en büyük opera festivalinde belki de en büyük opera mabetlerinden birinde sahne almak çok büyük gurur kaynağı, mutluluk kaynağı. Münferit olarak Murat Karahan’ın başarısı ama Türk sanatçı olarak bayrağımı temsil ediyor olmak ayrı bir mutluluk. Buna ayrı bir değer katıyor."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :