"Teniste daha iyi seviyelere ulaşmamız gerekiyor"

"Teniste daha iyi seviyelere ulaşmamız gerekiyor"

Tenis Federasyonu Başkanı Durmuş:- "Türkiye'nin her yerinde tenis biliniyor ve oynanmaya çalışılıyor ancak bunlar yetmiyor. Hedeflerimiz daha büyük"- "Halka inildikçe sayı artıyor. Bu konuda mutluyuz"

ANTALYA (AA) - SİNAN ÖZMÜŞ - Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, "Türkiye'nin her yerinde tenis biliniyor ve oynanmaya çalışılıyor ancak bunlar yetmiyor. Hedeflerimiz daha büyük. Daha iyi yerlere, daha iyi seviyelere ulaşmamız gerekiyor" dedi.

Durmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin teniste dünyada önemli bir yere gelmesini istediklerini ancak ülkede bu sporun, zengin sporu olduğu yönünde bir algı bulunduğunu kaydetti.

Bu algıyı değiştirebilmek için yaklaşık 10 yıldır hayata geçirilen projelerden sonuç almaya başladıklarını ifade eden Durmuş, "Artık Türkiye'nin her yerinde tenis biliniyor ve oynanmaya çalışılıyor ancak bunlar yetmiyor. Hedeflerimiz daha büyük. Daha iyi yerlere, daha iyi seviyelere ulaşmamız gerekiyor. Onun için gerek sporcu, gerek antrenör, gerekse de velilerimizin bu sporun ne kadar önemli bir spor olduğunu bilmesi gerekiyor" diye konuştu.

Durmuş, yerel yönetimlerin tenis kortu yapması durumunda, deneyimli kadroları göndererek, bölgedeki tenis eğitimine destek verdiklerini vurgulayarak, Türkiye'nin her yerinde tenisin rahatlıkla oynanmasını istediklerini belirtti.

 

- "Türkiye'nin her yerinden sporcu çıkması lazım"

 

Türkiye'nin teniste, dünya sıralamasında yavaş yavaş yerini almaya başladığını aktaran Durmuş, "Hedeflerimiz var, yetmiyor. Daha da çok çalışacağız. Bunun için Türkiye'nin her yerinden sporcu çıkması lazım" dedi.

Anadolu'da tenisçilerin yetişmeye başladığına işaret eden Durmuş,  bunun geleceğe umutla bakmalarını sağladığını vurguladı.

 

- "Halka inildikçe sayı artıyor. Bu konuda mutluyuz"

 

Yeni yetenekleri keşfetmek için Gençlik ve Spor Bakanlığının maddi ve manevi destekleriyle taramalar da yaptıklarını bildiren Durmuş, dünyaca ünlü antrenör Doug MacCurdy ile çalıştıklarını ifade etti.

Durmuş, tenis sporunun tabana yayılması konusundaki problemin sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada olduğunun altını çizerek, şunları söyledi:

"Geçmişte, erkeklerde ülkemizde bir tek Marsel İlhan vardı. Şimdi Marsel İlhan'la 15 çocuğumuz daha var. Çok üst düzey bir programla çalışıyorlar. Dünya sıralamasında çok iyi derecelere geldiler. Erkeklerde, genç ve yetenekli çocuklarımız var. Kızlarda da Çağla Büyükakçay, İpek Soylu ve Berfu Cengiz var. Böyle sayabileceğim, dünya sıralamasını zorlayabilecek 10 çocuğumuz var. Halka inildikçe sayı artıyor. Bu konuda mutluyuz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı