Tenisin nabzı İstanbul'da atacak

Tenisin nabzı İstanbul'da atacak

İstanbul'da 27 Nisan-3 Mayıs'ta gerçekleştirilecek TEB BNP Paribas İstanbul Open'da geri sayım sürüyor

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da 27 Nisan-3 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek TEB BNP Paribas İstanbul Open tenis turnuvası için geri sayım sürüyor.

Roger Federer ve Grigor Dimitrov gibi dünyaca ünlü sporcuları ağırlayacak turnuvada, milli tenisçi Marsel İlhan da ay-yıldızlı formayla korta çıkacak.

Organizasyonla ilgili açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye'nin artık uluslararası spor organizasyonlarına ev sahipliği yapma noktasında kendini ispatladığını belirterek, "Sporda marka ülke olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz" dedi.

Bakan Kılıç, Türkiye'nin, düzenlediği bu tür organizasyonlarla dünya sporunun cazibe merkezi haline geldiğine de vurguladı. Tesisleşme hamlesi başlatırken, "Tesis yapmak yetmez, o tesisin içinin dolması lazım" anlayışıyla yola çıktıklarını kaydeden Kılıç, TEB BNP Paribas İstanbul Open'a ev sahipliği yapacak Koza World of Sports Arena'nın bu anlayışta bir tesis olduğunu dile getirdi.

 

- Marsel İlhan: "Türkiye'nin tanıtılması için çok önemli bir adım olacak"

 

Organizasyonda yer alacak Marsel İlhan ise Federer ile aynı kortta mücadele verecek olmanın heyecanı ile turnuvada üst turlara adını yazdırmayı hedeflediğini vurguladı.

İstanbul'da tenis şölenini izlemeye gelecek taraftarların da kendisini destekleyeceklerine inandığını belirten milli tenisçi, "Bu organizasyon sayesinde Türkiye uluslararası arenada isminden bahsettirecek. Bunda hem Roger Federer'in gelmesinin etkisi var hem de düzenlenen organizasyonun muhteşemliğinin. Türkiye'nin tanıtılması için çok önemli bir adım olacak" ifadelerini kullandı.

Marsel İlhan, tenis sevgisinin genç kuşaklara aşılanması gerektiğini, tenis sporuna ilgi duyan gençlerin mutlaka bu turnuvayı izlemesi gerektiğini söyledi. Milli sporcu, çocukların ve gençlerin maçları izledikten sonra daha çok tenis oynamaya başlayacağını ve kendisinin de alacağı iyi sonuçlarla bu ilginin artacağını ifade etti.

 

- 200 basın kuruluşu başvurdu

 

Turnuvanın organizatörlerinden Erhan Oral, turnuvayı izlemek için 200 farklı basın kuruluşundan başvuru aldıklarını ve bunun 50'sinin uluslararası kuruluşlar olduğunu söyledi.

Basının bu yoğun ilgisinde Roger Federer’in de etkisi olduğunu belirten Oral, turnuvanın Türkiye'nin reklam ve tanıtımına da büyük katkı sağlayacağını kaydetti.

Roger Federer ve Grigor Dimitrov'un etkisinin yadsınamayacağını anlatan Oral, "Bunun dışında İstanbul'da ilk kez böyle bir turnuvanın yapılıyor olması ve İstanbul'un merak edilen ve sevilen önemli bir kent olması da ilgiyi artırıyor" diye konuştu.

Satışa çıkan kombine biletlerin tamamının tükendiğini, loca biletlerinin satışının ise hızla sürdüğünü vurgulayan Erhan Oral, 8 bin kişilik kortun tamamının dolacağını ve yoğun bir katılımcı olacağını belirtti.

Türkiye Tenis Federasyonu ile Garanti Koza'nın sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde 81 ilden gelecek çocukların da turnuvada olacağını anlatan Oral, "Her ilden bir kız bir erkek çocuk tenisçimiz İstanbul'a gelecek. Bir kısmı kortta mücadelenin nabzını tutacak bir kısmı ise maçları takip edecek. Ayrıca Roger Federer ile de bir toplu gösterim düzenlenecek" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı