Tenis: WTA Finalleri

Tenis: WTA Finalleri

Turnuvanın ikinci gününde Caroline Wozniacki, Anna Sharapova'yı 2-1, Agnieszka Radwanska ise Petra Kvitova'yı 2-0 yendi

ANKARA (AA) - Kadın Tenisçiler Birliği tarafından düzenlenen WTA Finalleri'nin ikinci gününde, Caroline Wozniacki, Anna Sharapova'yı 2-1, Agnieszka Radwanska ise Petra Kvitova'yı 2-0 mağlup etti.

İlk kez 1972'de düzenlenen, 2013 yılından bu yana kadınlar dünya sıralamasının ilk 8 basamağındaki tenisçileri karşı karşıya getiren WTA Finalleri'ne iki maçla devam edildi.

Singapur'da düzenlenen turnuvada ilk olarak Beyaz Grup karşılaşmasında dünyanın 2 numarası Rus Anna Sharapova ile 8 numaralı seribaşı Danimarkalı Caroline Wozniacki karşı karşıya geldi.

İki tenisçinin de birbirinin setini kırmakta zorlandığı ilk setin tie-break bölümünde daha az hata yapan Wozniacki seti 7-6 aldı.

İkinci sete de hızlı bir başlangıç yapan ve rakibinin servisini kıran Danimarkalı tenisçi, setlerde 5-3 öne geçmesine rağmen avantajını kullanamadı ve skor 5-5'e geldi. İkinci kez tie-break'e giden oyunda, moral üstünlüğünü ele geçiren Sharapova, sert "backhand" vuruşlarının da yardımıyla seti 7-6 kazandı ve durumu 1-1'e getirdi.

Üçüncü sette yorulan rakibi karşında daha dinamik bir görüntü sergileyen Wozniacki, seti 6-2, maçı da 2-1 alarak, turnuvadaki ilk galibiyetine ulaştı.

Günün diğer Beyaz Grup maçında 3 numaralı seribaşı Çek Petra Kvitova ile dünyanın 6 numarası Polonyalı Agnieszka Radwanska karşılaştı.

 Karşılaşma boyunca üstün bir performans sergileyen Radwanska, 6-2 ve 6-3'lük setlerle rakibini zorlanmadan 2-0 yendi.

Turnuvada yarın Kırmızı Grup'ta, Serena Williams-Simona Halep ve Genie Bouchard-Ana Ivanovic karşılaşmaları oynanacak.

Kaynak:Haber Kaynağı