Tenis: TEB BNP Paribas İstanbul Cup

Tenis: TEB BNP Paribas İstanbul Cup

- Milli tenisçi Ayla Aksu:"Oyunumun giderek geliştiğini düşünüyorum"


İSTANBUL (AA) - TEB BNP Paribas İstanbul Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nın tekler ilk turunda Rus rakibi Elizaveta Kulichkova'yı eleyerek ikinci tura çıkan Ayla Aksu, sergilediği performansın kendisini memnun ettiğini söyledi.

Düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Ayla Aksu, agresif oynayan bir rakibe karşı mücadele ettiğini belirterek, "Çok güzel bir maç oldu. Sabırlı ve uzun oynamaya yöneldim. Oyunumun giderek geliştiğini düşünüyorum." dedi.

WTA seviyesinde ilk galibiyeti olduğunun hatırlatılması üzerine Ayla, "Ben henüz 25 bin dolar seviyeli bir turnuvada bile ilk kez çeyrek final gördüm. Burada ikinci tura yükselmek çok önemli. Böyle devam edersem ve oyunumu geliştirmeyi sürdürürsem, ileride daha fazla şey yapabileceğimi düşünüyorum." diye konuştu.

Daha önce öz güven eksikliği yaşadığına dikkati çeken milli tenisçi, "Oyuncular arasında çok büyük fark olmadığını gördüm. Şimdi kendime ve vuruşlarıma daha çok güveniyorum. Mental olarak da kendimi geliştiriyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Ayla Aksu, ikinci turda bir diğer milli sporcu Başak Eraydın ile yapacağı maçla ilgili de "Güzel bir müsabaka olacak. İkimizin de iyi oynadığını düşünüyorum. En azından çeyrek finale bir Türk sporcu çıkacak. En önemlisi o. Bu yönden çok mutluyum. Türk sporcular iyi iş çıkarıyor. Kendimizi geliştirdik. Çağla Büyükakçay geçen sene bu turnuvayı kazanarak hepimizi motive etti. Zaten çok çalışıyoruz ve bunun sonucunu görmek güzel bir şey." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :