Tenis: İstanbul Lale Kupası

Tenis: İstanbul Lale Kupası

Tekler ana tablo 1. tur müsabaklarında İnci Öğüt, Hülya Esen ve Ayla Aksu rakiplerine yenilerek elendi

İSTANBUL (AA) - İstanbul Lale Kupası tenis turnuvasında, teklerde ana tablo 1. tur müsabakalarında İnci Öğüt, Hülya Esen ve Ayla Aksu rakiplerine yenilerek elendi. 

Türkiye Tenis Federasyonu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ortaklığında Göztepe Gülbahçe Spor Tesisleri'nde yapılan turnuvanın ana tablo 1. tur müsabakalarında İnci Öğüt, Slovak Zuzana Luknarova'ya 6-0 ve 6-2'lik setlerle, Hülya Esen, Çek rakibi Tereza Smitkova'ya 6-0 ve 6-1'lik setlerle ve Ayla Aksu da Belarus Iryna Shymanovich'e 7-6 ve 7-5'lik setlerle 2-0 mağlup oldu. 

Teklerde Sırp Aleksandra Krunic, Rus Ksenia Pervak ve Marta Sirotkina ile Çek Cumhuriyeti'nden Denisa Allertova rakiplerini yenerek 2. tura yükseldi. 

- Çağla Büyükakçay 1 numaralı seribaşı

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da geçen hafta yapılan turnuvada son sekize kadar ilerleyerek bir WTA organizasyonunda teklerde çeyrek finale yükselen ilk Türk raket olma unvanına erişen ve bu başarısı neticesinde dünya sıralamasında 143. basamağa tırmanan Çağla Büyükakçay, bu yıl ikincisi yapılan Lale Kupası'na bir numaralı seribaşı olarak katılıyor. Çağla, yarın 1. tur maçında İpek Soylu ile karşılaşacak. 

Çağla, turnuvada Pemra Özgen ile birlikte çiftlerde de raket sallıyor. Çağla-Pemra ikilisi, Ayla Aksu-İnci Öğüt çiftini 4-6, 6-3 ve 10/2'lik setlerle 2-1 yenerek çeyrek finale çıktı. 

Turnuvada Başak Eraydın-İpek Soylu ikilisi, Yuliya Beygelzimer-Kateryna Kozlova (Ukrayna) çiftini 1-6, 6-4 ve 13-11'lik setlerle 2-1, Melis Sezer-Fatma Al Nabhani (Umman) ikilisi, Hülya Esen-Lutfiye Esen çiftini 6-2 ve 6-1'lik setlerle 2-0, Micaela Boev (Belçika)-Lidziya Marozava (Belarus) ikilisi de Gülben Güldaş-İrem Talya Köken çiftini 6-4 ve 6-2'lik setlerle 2-0 mağlup ederek, çeyrek finalist oldu.

Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) takviminde yer alan ve toplamda 50 bin dolar para ödülü dağıtılan İstanbul Lale Kupası'nda final maçı 27 Nisan Pazar günü oynanacak.

Kaynak:Haber Kaynağı