Tenis: Fransa Açık

Tenis: Fransa Açık

Erkeklerde 2 numaralı seribaşı Büyük Britanyalı Murray ve 3 numaralı seribaşı İsviçreli Wawrinka rakiplerini geçerek çeyrek finale kaldı


PARİS (AA) - Sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık'ta (Roland Garros) tek erkeklerin 2 numaralı seribaşı Andy Murray, ABD'li rakibi karşısında galip gelerek çeyrek finale çıktı.

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen toprak kort turnuvasında dördüncü tur maçları başladı.

Büyük Britanyalı Murray, erkekler dünya sıralamasının 17 numarası ABD'li John Isner'i 7-6, 6-4 ve 6-3'lük setlerle 3-0 yenmeyi başardı.

Tek erkeklerde 3 numaralı seribaşı ve son şampiyon İsviçreli Stanislas Wawrinka ise Fransız rakibi, dünya 24 numarası Viktor Troicki'yi geçmeyi başardı. Wawrinka, rakibini 7-6, 6-7, 6-3 ve 6-2'lik setler sonucunda 3-1 mağlup etti.

Beş numaralı seribaşı Japon Kei Nishikori ise 9 numaralı seribaşı Fransız Richard Gasquet'ye yenildi. Ev sahibi tenisçi Gasquet maçı, 6-4, 6-2, 4-6 ve 6-2'lik setler sonucunda 3-1 kazandı.

Sekiz numaralı seribaşı Kanadalı Milos Raonic ise, dünya 55 numarası İspanyol Albert Ramos-Vinolas'a yenilerek elendi. Vinolas maçı, 6-2, 6-4 ve 6-4'lük setler sonucu 3-0 aldı.

Çeyrek finalde, Murray-Gasquet ve Wawrinka-Vinolas maçları oynanacak.


- Kadınlar

Kadınlarda 4 numaralı seribaşı İspanyol Garbine Muguruza, dünyanın 15 numarası Rus Svetlana Kuznetsova'yı 6-3 ve 6-4'lük setler sonucu 2-0'la geçti.

İki numaralı seribaşı Polonyalı Agnieszka Radwanska ile rakibi Bulgar Tsvetana Pironkova'nın ve altı numaralı seribaşı Rumen Simona Halep ile rakibi Avustralyalı Samantha Stosur'un oynadıkları maçlar ise yağmur nedeniyle yarıda kaldı.

Turnuvada tek erkekler ve tek kadınlarda 4. tur karşılaşmalarına yarın devam edilecek.

Diğer taraftan Fransa Açık'ta gençler kategorisinde yarışan Türk tenisçi Ergi Kirkin ise Arjantinli rakibi Genaro Alberto Olivieri'ye 6-2 ve 7-5'lik setler sonucunda 2-0'la yenilerek turnuvaya ilk turda veda etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :