Tenis: FED Kupası

Tenis: FED Kupası

Türkiye, Avrupa-Afrika Bölgesi 1. Küme C Grubu üçüncü ve son maçında Estonya'ya 2-1 yenildi


İSTANBUL (AA) - Teniste FED Kupası Avrupa-Afrika Bölgesi 1. Küme C Grubu üçüncü ve son maçında Türkiye, Estonya'ya 2-1 mağlup oldu.

İsrail'in Eilat kentinde yarın sona erecek organizasyonda Türkiye; Hırvatistan, Estonya ve İsrail'e karşı mücadele verirken, ilk maçında ev sahibini 2-1 mağlup etmesinin ardından, ikinci karşılaşmasında Hırvatistan'a aynı skorla yenilmişti.

Estonya karşılaşmasının ilk maçında Başak Eraydın, rakibi Valeria Gorlats'e 2-0 üstünlük sağlarken, ikinci maçında ise Çağla Büyükakçay, Anett Kontaveit'e aynı sonuçla yenildi ve skor 1-1 oldu.

Çiftler müsabakasında Pemra Özgen-İpek Soylu ile Valeria Gorlats-Anett Kontaveist ikilileri karşılaştı. Milli takım, Estonya'ya 2-0 mağlup oldu ve maçtan da 2-1 yenik ayrıldı.

Grup maçlarında sıralama, İsrail, Hırvatistan, Türkiye ve Estonya şeklinde oluştu. Grubu lider tamamlayan takım, çapraz eşleşme neticesinde yükselme, son sırada tamamlayan takım ise düşmeme play-off serisi oynayacak. Kümede kalan grup 2'ncisi ve 3'üncüsü ise klasman maçlarına çıkacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :