Temizlik işçileri sertifika aldı

Temizlik işçileri sertifika aldı

Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen:- "48 saat teorik, 32 saat uygulama olmak üzere toplam 80 saat eğitim alan arkadaşlarım, sertifikalarını, iki yazılı iki de uygulamalı sınavı geçerek aldı"

ANKARA (AA) - Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, temizlik işçilerinin hem çevre sağlığı hem de kendi sağlıkları için önemli bir eğitim aldığını belirterek, "48 saat teorik, 32 saat uygulama olmak üzere toplam 80 saat eğitim alan arkadaşlarım, sertifikalarını, iki yazılı iki de uygulamalı sınavı geçerek aldı." dedi.

Çankaya Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, temizlik ve çöp toplama hizmetlerini yerine getiren bin çalışan, 20-30'ar kişilik gruplar halinde aldıkları eğitimlerle, atıkların toplanması, çevre temizliği, kent düzeni ve atık gruplarının çevreye etkileri gibi konularda daha donanımlı hale geldi.

Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Karaağaç Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile imzalanan protokol kapsamında verilen eğitimle, iş güvenliği ve işçi sağlığının yanı sıra hijyen konuları da ele alındı.

Kursiyerlere, katı atık, tıbbi atık ve çöp kamyonu sıkıştırma ünitesi kullanımı gibi mesleklerine ilişkin eğitimler verildi. Eğitimlerin sonunda çalışanlara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verildi.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, temizlik işçilerinin hem çevre sağlığı hem de kendi sağlıkları için önemli bir eğitim aldığını belirterek, "48 saat teorik, 32 saat uygulama olmak üzere toplam 80 saat eğitim alan arkadaşlarım, sertifikalarını, iki yazılı iki de uygulamalı sınavı geçerek aldı." ifadelerini kullandı.

İşçilerin, hijyenden tıbbi atığa kadar birçok konuda karşılaşabilecekleri zor durumlarda nasıl hareket etmeleri gerektiğini öğrendiklerini belirten Taşdelen, katı atıkların sınıflandırılması, taşınması, geri kazanılması, bertaraf edilmesi eğitimleri alan işçilerin, meslek hastalıkları, iş güvenliği mevzuatı konularında da bilgilendiğini ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :