"Temiz Futbol" İçin 128 Haftadır "Sessiz" Eylem Yapıyorlar

"Temiz Futbol" İçin 128 Haftadır "Sessiz" Eylem Yapıyorlar

Bursa'da, Türkiye Fair Play Platformu üyeleri 2010-2011 sezonu şampiyonluğunun Trabzonspor'a verilmesini istiyor

BURSA (AA) - Bursa'da, Türkiye Fair Play Platformu üyeleri 128 haftadır "temiz futbol" için, "sessiz" eylem yapıyor.

Spor Toto Süper Lig'de 2010-2011 sezonunda Fenerbahçe'nin kazandığı şampiyonluğun, Trabzonspor’un hakkı olduğunu savunan platform üyeleri, her hafta sonu Bursa Kent Meydanı'nda bir araya geliyor.

Platform üyelerinden İbrahim Yeşilkır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2011 yılında ortaya çıkan şike olayları ve sonrasında yaşananlara ilişkin eylem yaptıklarını söyledi.

Yeşilkır, futbolda adalet sağlanıncaya dek "sessiz" eylemin devam edeceğini vurgulayarak, "Bütün adalet, yargı, mahkemelerin bu durumu onaylamış olmasına rağmen, suçluların Türkiye'de hiç bir ceza almamasına karşın bizde eylem yapıyoruz. Beklentimiz, ülkenin adaletinin sağlanmasıdır. 128 haftadır herkesin bizi görmezden gelmesine rağmen bütün mücadelemizi sürdürüyoruz. Eylemimizin herhangi bir takımla bağlantısı yok. Trabzonsporluyuz ama Trabzonsporla bir alakası yok eylemin. Biz temiz futbol istiyor ve mücadelemizi sürdürüyoruz. Bütün ülkeden beklentimiz bu yönde. Hak ararken hiç kimsenin hakkına tecavüz etmeden kimsenin aracını dağıtmadan, platformunu, camını kırmadan ve hiç bir yere zarar vermeden sessiz bir şekilde her hafta geliyoruz. Burada toplanıyoruz. Yaklaşık 1 saat pankartlarımızı burada tutuyor ve sonra da dağılıyoruz" dedi.

Yeşilkır, eylem için gerekli makamlardan izin aldıklarını belirterek, "Yasalara uygun şekilde hareket ediyoruz ve herkesin de yasalara uymasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı. 

"Temiz Futbol" İçin 128 Haftadır "Sessiz" Eylem Yapıyorlar

"Temiz Futbol" İçin 128 Haftadır "Sessiz" Eylem Yapıyorlar

Kaynak:Haber Kaynağı