“Temel liselere sahip çıkalım”

“Temel liselere sahip çıkalım”

Dershane derneklerinin İstanbul’da düzenlediği Temel Liselerle ilgili toplantıya Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci ve çok sayıda bürokrat katıldı.

Özdebir, Töder, Özder ve Özkur-bir derneklerinin ortaklaşa düzenlediği toplantıya katılan Özdebir Yönetim Kurulu Üyesi Naci Atalay bu toplantıda Temel Liselere olan güvenden bahsedilmesinden memnuniyet duyduklarını belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 22 Mayıs itibari ile 2 bin 240 dershanenin dönüşüm başvurusunda bulunduğu, bunların 2 bin 195’inin dönüşüm programına kabul edildiğini ve 249’unun temel lise olduğunu açıkladı.

Temel Lise oluru alan Sistem Dershanesi Yönetim Kurulu Başkanı Naci Atalay da sektöre çok istekli ve iddialı bir başlangıç yapacaklarını belirtti.

“Dershanelerin Dönüşüm Süreci” toplantısında konuşan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Dershane dönüşüm süreci ile önemli bir adım attık. Dershanelerin eğitim sistemine entegre olmasını sağladık. Bakanlık ile işbirliği yapan özel eğitim kurumları temsilcilerine teşekkür ediyorum. Bu dönüşümle birlikte özel öğretim çok daha güçlü olacaktır” dedi.

Bakanlık olarak sektöre verdiğimiz desteği arttırarak sürdüreceğiz. Ülkemizin geleceğine katkı vermeye devam edeceğiz.

Bu liselere güvenden bahseden Bakan Avcı Temel liseler için ‘üvey evlat’ söyleminden kaçınmamız gerekiyor dedi.

“Bu bizler için tecrübe olacak belki bu sürecin sonucunda yeniden değerlendirme düzenleme imkanı bulacağız. Bu sürecin pilot uygulama olacağını söylemiştik. Şimdi de aynı görüşteyiz. Bu büyük bir tecrübe. Bunlar bizim güvendiğimiz 4 yıllık uygulamasından yararlanacağımız eğitim kurumlarıdır. Bakanlığın ortaöğretim kurumlarını revize ederken faydalanacağımız pilot uygulama. Eğitimin içeriğini, yönünü etkileyeceğine inanıyoruz. Bunlara sahip çıkalım” dedi.

Temel lise dönüşümünün bir devrim olduğunu belirten Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin “bu bir devrimdir. Kamu bütçesinin kullanılması açısından devrimdir. Yaptığımız şeyi sadece kamu değil, kamu ve özel sektör yatırımları ile birlikte ortaya koyduk” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci de “Temel liselerimiz, dönüşüm okullarımız bizim okul türlerimizden biri. Okulculuğu en güzel şekilde yapacaklarından şüphemiz yok” diyerek Temel liselere olan güvenini belirtti.