Temayül sonuçları ve yerelde ittifak merak konusu...  KONYA'DA İTTİFAK OLMAZ!

Temayül sonuçları ve yerelde ittifak merak konusu... KONYA'DA İTTİFAK OLMAZ!

AK Parti ile MHP’nin yaptığı Cumhur İttifakı’nın yerel seçimlerde de olacağının gündeme gelmesinin ardından Memleket’e konuşan AK Parti İl Başkanı Angı, “Konya’da ittifak olmaz” dedi

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, başvuruda bulunan aday adayları ve akabinde yapılan  temayül yoklaması hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz Cuma günü saat 00.00’da aday adaylığı başvurusunun bittiğini hatırlatan Angı, “Aday adayları başvurularından sonra Pazar günü de temayül yoklamaları yapıldı. Bu temayül elektronik ortamda gerçekleşti. Mevcut belediye Başkanları ile ilgili değerlendirmeler ve görmek istedikleri isimler noktasında teşkilat mensuplarımız tercihlerini ortaya koydu. 2 bin 721 kullanılan oy var. Bundan sonraki aşama ise değerlendirme aşamasıdır. Daha önce yapılmış kamuoyu anketleri, saha çalışmaları vardı. Geçtiğimiz gün de genel merkezde ilçe ilçe, değerlendirmeler yapıldı” dedi.

SONUÇLARI SADECE BAŞKAN ERDOĞAN BİLECEK

Temayül sonuçlarının açıklanıp açıklanmayacağı ile ilgili bilgi veren Başkan Angı, “Temayyül sonuçları tamamen Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın bilgisi dahilinde olacak ve başka kimseyle paylaşılmayaca” dedi.  Şu ana kadar başkan adayının netleştiği ilçe olmadığını da söyleyen Angı, en üst kurula kadar değerlendirmeler yapıldıktan sonra karar verileceğini söyledi. Bazı ilçelerin hafta sonuna kadar netleşeceğini söyleyen Angı, “Bazı ilçelerin netleşeceğini umuyoruz. Netleşen adaylar hemen kamuoyuyla paylaşılacaktır” şeklinde konuştu.

KONYA’DA İTTİFAK OLMAZ

Yerelde ittifak konusunun yeniden gündeme gelmesiyle birlikte MHP ile ittifak yapılıp yapılmayacağı konusunda AK Parti Genel Başkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli'nin bugün bir görüşme daha gerçekleştireceğini söyleyen Angı, “Bizdeki kanaat, sınırlı bölgede, belirli iller için anlaşma ortaya çıkabilir. Konya bu kapsamın dışında olmasını bekliyoruz. Konya’da da ittifak olmasını beklemiyoruz” dedi.

NETLEŞEN İSİM YOK!

Sosyal medyada çıkan AK Parti Konya Büyükşehir Beledeye Başkan adayının Uğur İbrahim Altay olacağı iddialarına da cevap veren Angı, “Tahminle konuşmalar, paylaşımlar oluyor. Sosyal medyada konuşulan konular doğru değildir. Şu anda netleşen bir şey, bir isim yok.  Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, önümüzdeki günlerde net açıklamaları yapacak. Hafta sonuna kadar bazı illerde başkan adayları netleşecek ve kamuoyuyla paylaşılacak. Açıklananlar arasında Konya var mı? Hep birlikte göreceğiz” dedi.

M. Ali Elmacı-Memleket